Irány Brno: első magyarként vehet részt nemzetközi versenyen Kovács Bálint

Irány Brno: első magyarként vehet részt nemzetközi versenyen Kovács Bálint

- Kategória: Kiemelt cikk

Amint lecsengett a járvány, Bálint és csapata, a H-Moto máris lázas munkába kezdett, hogy mielőbb elkezdődhessen az idei versenyszezon. Nos, sikerrel jártak: Bálint már most hétvégén bemutatkozik Brnóban.

 

Bálint a NEW2Project csapat pilótájaként ott lesz a cseh bajnokság brnói futamain, ahol egy Yamaha R1 nyergében száguld majd. Bálint esélyeit növeli, hogy múlt hétvégén már tesztelhetett a cseh pályán. Persze teljesen máshogy tervezte a 2020-as évét a H-Moto Team, ám a koronavírus okozta helyzet miatt át kellett gondolnia a csapatnak a teljes idei évét. A csapat élversenyzője, Kovács Bálint – aki tavaly megnyerte az IDM bajnoki szezonjának Suzuki Cup sorozatát, másrészt  a cseh Exteria KSPCS Racing Team by Empora tagjaként bemutatkozhatott az Endurance-világbajnokság sepangi futamán – februárban már egy héten át tesztelt Spanyolországban a New2Project csapattal.

Bálint már most hétvégén bemutatkozik Brnóban az új R1-gyel

Már akkor kiderült, hogy a 18 éves magyar motoros teljesítményével elégedett cseh csapat vezetői nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy Bálint az Endurance-vb mellett egy másik nemzetközi sorozatban náluk versenyezzen.

Vészhelyzetből erény – új lehetőségek nyíltak meg Kovács Bálint előtt

Az akkori megállapodás valóra váltása a koronavírus miatt váratott magára, ám a járvány visszaszorulását követően beinduló sportélet meghozta a várt együttműködést. Bálint a csapat színeiben először tesztelt Brno-ban, ahol a múlt szombaton edzhetett az R1-essel. Az éles bevetésre sem kell várni már sokáig, hiszen a hazai versenyzők közül elsőként a H-Moto tehetsége áll majd rajthoz egy rangos külföldi viadalon. Bálint ugyanis ott lesz a hétvégén újrainduló cseh bajnokság 1000-es mezőnyében. A dupla futamos hétvége remek alkalom lesz arra, hogy a fiatal versenyző komoly mezőnyben, versenykörülmények között folytathassa a felkészülését az augusztus végén, Le Mans-ban rendezendő 24 órás EWC-futamra.

„A hétvégi teszten találtunk egy olyan alapbeállítást, amire bátran építkezhetünk a versenyen is

„Ahogy arról már februárban megegyezett a menedzsmentem a New2Project csapatával a közös munkáról, most végre valóság is válik mindebből. A csapat szólt, hogy június első hétvégéjén újraindul a cseh bajnokság, és szeretnék, ha én ülnék az R1-esük nyergében. Nagyon örültem a lehetőségnek, és mivel még sosem motoroztam a brnói pályán, így egy tesztet is beiktattunk a felkészülésbe. Egyrészt sikerült a februári élményeket azonnal felidéznem az R1-essel, ráadásul a pálya megismerése mellett találtunk egy olyan alapbeállítást, amire bátran építkezhetünk a versenyen is.

„A fő célunk nem változott, az EWC idei futamain állok majd rajthoz, ami augusztus végén Le Mans-ban folytatódik”

A cseh bajnoki mezőny igencsak erős, és az információink szerint több külföldi topmotoros is jelezte a részvételét. Nagyon várom már a hétvégét, hiszen a versenyek hangulata kifejezetten hiányzott, és abban bízom, a mostani viadal tényleg meghozza számunkra a várva várt fordulópontot. A fő célunk nem változott, az EWC idei futamain állok majd rajthoz, ami augusztus végén Le Mans-ban folytatódik” – jelentette ki Kovács Bálint.

Bálint köre a legendás cseh pályán az új Yamaha R1-gyel

További jó hír a H-Moto Team tehetségével kapcsolatban, hogy a vb-szereplés mellett a New2Project színeiben innentől kezdve havonta egy alkalommal vagy versenyeznek valamelyik európai sorozatban, vagy közös teszteken vesznek részt.

A verseny után igyekszünk mielőbb „elkapni” Bálintot és interjút készíteni vele a hétvégéről és a 2020-as tervekről, de addig is kövessétek a fiatal magyar tehetséget Facebook-, illetve Instagram-oldalán, ahol rendszeresen jelentkezik új, exkluzív tartalmakkal, beavatva a motorosokat a versenyzés és a felkészülés érdekes részleteibe.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz