Rendőrség: így zajlottak a dB-mérések a Mátrában

Rendőrség: így zajlottak a dB-mérések a Mátrában

- Kategória: Kiemelt cikk

Többen jeleztétek, hogy az elmúlt hétvégén Héreg környékén, a mátrai 24-esen, valamint Felsőtárkány és Lillafüred között is mérték a motorok zajszintjét. Utánajártunk, hogy mire számíthatunk az utakon, hol és mikor folytatódik az akció.

 

„Négyen motoroztunk Tarjánból hazafelé, mikor igazoltattak a rendőrök. Jó fejek voltak, nem kötekedtek fölöslegesen de mindenkinél mértek decibelt. Azt mondják, nagy a motoros forgalom, és az ezzel járó zajt szeretnék mérsékelni.” – írták tegnap a motorosok.

„Kint voltak Felsőtárkány után a motoros yardok, gumit és kipufogót néztek, mértek.” – mai bejegyzés a Mátrából.

Egész nyáron folytatódik a motorok dB-mérése

– Megyénkben a 24-es számú főút mátrai szakasza, valamint a Felsőtárkány és Lillafüred közötti út számít kedvelt útiránynak a motorosok körében. Sajnálatos módon idén már két halálos motoros baleset is történt – írta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. – A pünkösdi hosszú hétvégén a szomszédos megyékkel közösen tartottak ellenőrzés motoros rendőreink, hasonló ellenőrzésekre egész nyáron lehet számítani a megye illetékességi területén – tették hozzá.

A hétvégén több helyszínen, például a Mátrában és Tarján közelében is ellenőrizték a motorokat

Hasonló a helyzet Héregnél is, ott hétvégén a helybeli motorosok meséltek róla, hogy a nagy zajterhelés miatt ellenőrizték a zsaruk a motorosokat. Heves megyéhez hasonlóan itt is egész nyáron számíthatunk ellenőrzésre, de persze ne az osztrák igazoltatásra gondoljatok, ami mellett a hazai „KPM-műszaki” is csak egyszerű villámtréfa… Szóval nincs CO-mérés, nem vesznek mintát a tartályból, hogy senki ne szerpentinezzen három-öt éve/soha nem cserélt fékfolyadékkal stb.

Közeltéri mérés a Felsőtárkány és Lillafüred között

A megállított motorosok szerint nem sokat kérnek a zsaruk, azt viszont szigorúan betartatják: legyen jogsid és minta a gumidon, meg egy gyárinál nem sokkal hangosabb dobod. Ugye nem ördöngösség? Érdemes betartani, hogy benzinre és ne sárga csekkekre költs idén.

Continental 2019

Facebook Comments