Ez nem a robogós Ghostriderek napja volt…

Ez nem a robogós Ghostriderek napja volt…

- Kategória: Gyorshírek

Két üldözés egy nap alatt – mindkettőt elkapták.

 

Mintha nem is rendőrségi videó, hanem Benny Hill-paródia lenne, úgy próbál „meglógni” a részeg mopedes a nagyjából ötvenszer erősebb rendőrautó elől. A balra befordulás és a kerítés centizése is kimondottan jól sikerül neki…

Fél nappal később, de már Budapesten szintén robogós adott munkát a rendőröknek: a híd járdáján, gyalogosok között szlalomozva próbált meglépni.

„38 éves budapesti H. Csaba a motor eredetével nem tudott elszámolni, a 300 köbcentis Piaggio alvázszáma nem szerepelt a nyilvántartásban, és azon biztosítás sem rendszám nem volt”

Nem sok esélye volt az R 1250 RT-P-vel szemben, nyakon is csípték a pesti hídfőnél. Lehet, hogy kapott volna némi bírságot az első manőverért, amivel felhívta magára a motoros rendőrök figyelmét, így viszont lefoglalták a motorját – a járdás száguldozás miatt közúti veszélyeztetéssel vádolják (Btk. 234).

Hegylakók különvélemény

Pár napja kiderült, hogy még jó hosszú ideig nem rendszámozzák itthon a segédmotorokat, pedig egyértelmű hatása lenne. Amint műszakira – vagy legalább egyszeri szemlére – köteleznék a robogókat, gyakorlatilag eltűnnének az utakról a 125-ös meg 300-as robeszok, rendszám nélkül használt vasak. Nem mellesleg az ilyen üldözések meg sem történnének: a rendszámot felírva otthon várhatnák a yardok az önjelölt Ghostridereket.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz