Kánikulában is hűvösen tart – kipróbáltuk a Bering Wixs dzsekit

Kánikulában is hűvösen tart – kipróbáltuk a Bering Wixs dzsekit

- Kategória: Hírek

Motorozz városban, autópályán vagy a hegyekben, a Bering szellős, mégis komoly védelmet nyújtó kabátja egyaránt helytáll majd. Mi is próbára tettük a megannyi szellőzővel megspékelt motoros ruhát.

Az idei év legmelegebb napjára virradtunk, ma néhol 35-36 fokot mutatnak a hőmérők, s ez – lássuk be – már nem ideális motorozáshoz. Persze sokat tehetünk érte, hogy a legdurvább kánikulában se főjünk puhára a nyeregben, s az egyik leghatékonyabb módja, ha egy szabályozható szellőzésű, hálós nyári betéttel megspékelt kabátot választunk, mint a Bering újdonsága.

Bering Wixs motoros kabát – csak szellősen!

Már felvételkor érződik, hogy a Fibretech 900D külső szövet igazi masszív anyag, garantáltan nem hagy cserben és tuti megvéd, ha véletlenül talajt fognál. Ráadásul Armex erősítésekkel tették még ellenállóbbá az eséskor jellemzően sérülő helyeken, míg a szövet alatt Omega CE könyök- és vállprotektorok bújnak meg.

A vállprotektor szinte körülöleli a kart, a könyökprotik magassága pedig tág határok között állítható

Belül BW2TECH100+ vízálló és lélegző membrán tartja távol az esőt, szelet, s miként megszokhattuk a márkától, a hidegebb reggeleken is bátran használható a Bering Wixs, hiszen egy mozdulattal be- és kicipzározható termobélést is kapunk hozzá. Mivel a szomszédos Ausztriában és itthon is

simán előfordulhat napi 15-20 fokos hőingadozás, a túrázóknak nagy előny, hogy a Wixs 15 és 30 fokban egyaránt kellemes viselet.

Szintén remek ötlet, hogy a gallér, valamint a kar- és derékrész is állítható méretű, ezáltal nagy tempónál sem lobog a rajtad, testalkattól függetlenül tökéletesen idomul viselőjéhez. Persze aki ma indul útnak a Bering újdonságában, az kétségtelenül ADS-t (Air Dynamic System), azaz a cipzárral szabályozható, ötletes szellőzőket értékeli majd leginkább.

Szellőzők sokasága teszi komfortosabbá – egyszersmind élvezetesebbé – a legmelegebb órában megtett kilométereket

A mellkason és a hátrészen elhelyezett, nagyméretű, egyszersmind állítható méretű nyílások hatékonyan hűtik a vezetőt, amit mi is megtapasztalhattunk – még a déli órákban is túlélhető volt a kánikula, pedig csak lassan araszoltunk a péntek délután feltorlódott, igencsak tömött sorok között.

Rövid fazon ide vagy oda, jókora zsebet alakítottak ki a Wixs hátán, amibe szabadon beilleszthető a neked tetsző keménységű és anyagú hátprotektor

A biztonságot fokozó fényvisszaverő betétekkel és nagyméretű külső-belső zsebekkel megspékelt Bering Wixs főként karcsú endurókon, valamint félidomos és csupaszmotorokon nyújtja tudása legjavát: ha kell, védi viselőjét a hidegtől és esőtől, s ha beüt a kánikula, akkor átlagon felüli szellőzéssel segít elviselhetővé tenni a forróságot.

Mondhatnánk, hogy milyen jól néz ki a Bering Wixs, de ez már-már közhely lenne – a francia cég S-től 4XL-ig terjedő méretű dzsekijei messze földön híresek divatos szabásukról és a minőségi alapanyagokról

Ha Te is kipróbálnád, hogy mit tud a Bering Wixs, csak látogass el a hazai forgalmazó Fokt Motorhoz, ahol hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között, míg szombaton 10-től 13 óráig várják a motorosokat.

Continental 2019

Facebook Comments