Harley-Davidson LiveWire: még hogy villanymotorral nem lehet túrázni!

Harley-Davidson LiveWire: még hogy villanymotorral nem lehet túrázni!

- Kategória: Cikkek, Események, Túra

Városban közlekedni, agglomerációból ingázni tökéletesek az elektromos motorok, de amíg kevesebb töltőpont van az utakon, mint benzinkút, addig a túrázás csak kompromisszumokkal lehetséges… Vagy mégsem?

 

Ezúttal Diego Cardenas volt az elkövető, aki azzal lepte meg magát 50. születésnapján, hogy átszelte az USA-t a hangtalan, egyben brutális gyorsulású Harley-Davidson LiveWire-rel. Kezdésként letöltötte a Plugshare alkalmazást, amivel feltérképezhette a – szabad – gyorstöltőket, illetve a biztonság kedvéért mindegyik megállóhoz készített egy vészforgatókönyvet, ha éppen nem működne vagy túl hosszú ideig foglalt lenne a csatlakozó.

Diego Cardenas és a Harley-Davidson Livewire

További nehézséget okozott, hogy néhol egyáltalán nem volt gyorstöltő, ezért Diego a szállodában, hagyományos konnektorból lehelt életet a gépbe, ami egyébként így is 6-8 óra alatt teleszívja magát amperrel.

Sikerült a Livewire-túra, azaz csak majdnem sikerült…

– Mindvégig a töltők hibájától és a lemerülő akksitól tartottam, de végül nem ez okozta a bajt… Olyan forróság volt, hogy a feleségem hőgutát kapott az egyik parkolóban, és nemes egyszerűséggel összeesett. Ha ez nem lett volna elég, amíg őt biztonságba helyeztük, elveszítettem a kulcsot, ami csak a következő megállónál, 130 kilométere onnan derült ki… Nem is találtuk meg, a PIN kódot pedig nem tudtam (ha elvesztik a Harley-Davidson Livewire jeladós kulcsát, akkor PIN-kóddal is elindítható – szerk.), ezért a lányom küldte utánam L.A-ből a pótkulcsot.

– Az volt a legnagyobb félelmem, hogy hiába tervezem meg a töltési pontokat, egy hibás készülék miatt kudarcba fullad a túra. Tudjátok, informatikus vagyok, tehát mindig felkészülök arra, hogy valami beadja a kulcsot – viccelődött Diego. – Ezért csak olyan helyeket jelöltem be, ahol volt a közelben, tíz kilométeren belül másik töltőpont – tette hozzá

Akárhogy is, végül a megpróbáltatások dacára sikerült észak-déli irányban átszelni az államokat, és Diego bebizonyította, hogy ha sűrű, 120-150 kilométeres megállókkal is, de valóban használhatóak a villanymotorok országokat átszelő túrákra.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz