Megszólalt a mátrai baleset szemtanúja: „Én még befértem, ő nekiment a jobb vállamnak…”

Megszólalt a mátrai baleset szemtanúja: „Én még befértem, ő nekiment a jobb vállamnak…”

- Kategória: Gyorshírek

Bizonyára sokan hallottatok a Mátrában történt ütközésről, de eddig csak Facebook-bejegyzések keringtek arról, pontosan mi is történt. Megelőzendő a felesleges pletykákat most a motoros szemtanú elmeséli, miként festett az ő szemszögéből a hétvégi baleset.

Az Agria TV beszámolója szerint szeptember 9-én árokba hajtott egy motoros a 24-es út 9-es kilométerénél. A Hondát vezető férfi súlyosan megsérült, ezért mentőhelikoptert hívtak hozzá és kórházba szállították.

Busz előzése közben történt motorbaleset a Mátrában

A helyszíni beszámolók alapján egy Honda VFR és egy CBR haladt egymás mögött, és az okozta a balesetet, hogy a hátul haladó CBR egy busz előzését követően kisodródott a balkanyarban – írják az Agria TV beszámolójában, illetve a hozzászólásokban.

Harley 2020 11 Cikk

Számos híresztelés szárnyra kelt az ügy kapcsán, ezért próbáltuk felkeresni az érintetteket, hogy elejét vegyük a rosszindulatú pletykáknak. Meg is találtuk az elöl haladó VFR-est, aki részletesen elmesélte a Hegylakók Motoros Magazinnak, hogy mit látott a balesetből:

– A mai napom elég durva volt. Elmentem a VFR-rel egy sima Lillafüred kanyarra, és már jöttem haza a Mátrában, amikor Mátraháza után két autó kb. 70 km/h sebességgel ment, és mögöttük közvetlenül egy CBR1000-es velük egy tempóban – írta András Facebook-oldalán…

Frissítve: 2020. 09. 14.

Eredetileg az ő beszámolójáról szólt a cikkünk, ám a balesetben megsérült CBR-es családja kérte, hogy távolítsuk el a bejegyzést, mert elmondásuk szerint „nem biztos, hogy igaz”, amit a motoros írt az ütközésről. Természetesen ennek eleget tettünk, és az ügy lezárásáig nem is közlünk további részleteket – visszatérünk rá, ha hivatalosan is kimondták: ki és miben hibázott a baleset során.

Kapcsolódó anyag: HEOL.hu-szavazás eredménye: a többség szerint nem a motorosok tehetnek a mátrai balesetekről

 

Facebook Comments

Válasz