A hevesiek szerint nem a motorosok tehetnek a mátrai balesetekről

A hevesiek szerint nem a motorosok tehetnek a mátrai balesetekről

- Kategória: Kiemelt cikk

A Heves Megyei hírlap online kiadásában szavaztak az olvasók, hogy mi okozhatja a kimondottan sok motorbalesetet a környéken… Meglepő eredmény született. 

 

Sokak fejébe szöget ütött a mátrai 24-es út tervezett lezárása, többek között Olga is felfigyelt rá, és egy érdekes szavazás eredményét küldte el nekünk – ezúton is köszönjük neki. A HEOL.hu-n ugyanis korábban arról faggatták a Mátrában élőket, hogy valóban a motorosok tehetnek-e arról, hogy ilyen sok baleset történik a környék útjain. Hogy igazságos legyen, többféle lehetőséget is megadtak válaszként a kollégák: utak állapota, figyelmetlen autósok vagy éppen a túl gyorsan hajtó motorosok.

A hevesiek szerint nem a motorosok tehetnek a mátrai balesetekről

Meglepő végeredmény született: mindössze ötből egy ember, azaz 19% vélekedett úgy, hogy leginkább a motorosok tehetnek arról, hogy évente vagy 40-50 baleset történik a Mátrában.

Szép eredmény, de erős a gyanúnk, hogy viszonylag sok motoros szavazott… A hivatalos statisztika egyébként mást mutat: az egy- és többjárműves ütközéseket egy kalap alá véve az esetek több mint kétharmadában hibázott motoros a 2019-es mátrai balesetekben (Forrás: Heves Megyei Hírlap – HEOL.HU)

Ezzel szemben 14 százalék felelte, hogy az utak állapota is felelőssé tehető, és – dobpergés! – a döntő többség úgy látta, hogy

az autósok nem figyelnek oda eléggé a motorosokra, és ezért történik olyan sok baleset.

Ha nem értesz egyet vagy kíváncsi vagy a részletekre, itt elolvashatod az eredeti cikket, sőt akár szavazhatsz is!

Continental 2019

Facebook Comments