Paint it black! – Bemutatkozott a különleges fényezésű Lambretta V125 Pirelli Edition

Paint it black! – Bemutatkozott a különleges fényezésű Lambretta V125 Pirelli Edition

- Kategória: Hírek

Több tucat olasz motorgyár szűnt meg az utóbbi 50-60 évben, ám a Lambretta – tulajdonosváltás ide vagy oda – ma is működik. Most épp egy spéci 125-össel próbálnak betörni új piacokra.

Több mint hetven éve, 1947-ben alapították az olasz Lambretta vállalatot, mely – a szintén olasz Innocenti felügyelete alatt – kedvező árú, mégis fürge, stílusos robogókkal árasztotta el Európát.

A Lambretta spéci Pirelli kiadása. Hogy mennyire fontosnak tartja a hagyományokat a gyártó, arra remek példa, hogy mindegyik Lambretta megvásárolható Fix (rögzített első sárvédős) és Flex (kerékkel forduló első sárvédős) változatban is, csakúgy, mint a neves elődök

Összesen 18 modellt árult a cég, majd a hetvenes években úgy tűnt, örökre lakat kerül a gyár kapujára, mert az egyre olcsóbb olasz miniautók megjelenése szinte ellehetetlenítette az ingázómotorokat gyártó vállalkozásokat.

Még szebb köntösben: Lambretta V125 Pirelli Edition

Szerencsére a taljánok nem hagyták veszni a vállalatot, ezért 2017-ben felébresztették a Lambrettát hosszú csipkerózsikaálmából, és azóta újra kaphatóak a legendás márka motorjai. A 125-ös V-Special különböző változatai elérhetők Európában 50, 125 és 200 köbcentis változatban, beleértve a legszebb Pirelli Edition kivitelt is. Az új KTM-eket és Husqvarnákat tervező Kiskát kérték fel, hogy készítsen a régi Lambrettákra emlékeztető formatervet a modern technika köré, így született meg a V-Special.

Mintha csak a fél évszázaddal ezelőtti Lambretta állna előttünk – telitalálat lett a Kiska-formaterv. Persze a régies külső csak álca, a technika pedig naprakész: minden 125-ös és 200-as modell alapáron ABS-szel felszerelt

Kétségtelenül jól fest a gép, különösen szép az ötvenes évek Lambrettái előtt tisztelgő, sajátos első-lámpa és kulcs, miként a fényezés is telitalálat. Nem véletlenül hirdetik „a vállalat legkülönlegesebb motorjaként” az egyedi, limitált kiadást, hiszen a Pirellivel közösen dolgozták ki az abroncsgyár nevét viselő V125 Special Pirelli Editiont, mely stílusosan matt szürke és fekete fényezést kapott.

Egyedi olasz ruhák – jól fest a fekete Pirelli Edition, de a cég versenymotorjairól ismert piros- és kék-fehér Special is látványos színösszeállítás

Ebben is az alapmodell 124,7 köbcentis, 10,2 lovas egyhengerese dolgozik, és a kategóriában korántsem mindennapos extrák teszik különlegessé a modellt. Így például alapáras a LED-fényszóró, a LED-irányjelző, sőt a biztonságos lassításért felelő kombinált (CBS) fékrendszer is. Persze nem árt sietni, ha valaki szeretne megkaparintani egyet a Pirelli Editionből, ugyanis világszerte csak 999 példány készül belőle. Akinek mégsem jön be a sötét tónusú fényezés, az többféle retró fényezés közül választhat, beleértve a klasszikus piros-fehér összeállítást is.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz