A csajok csak arra jók?

A csajok csak arra jók?

- Kategória: Cikkek, Kiemelt cikk, Közélet, Vélemény
22

Férfiúi hiúságomat piszkálja, mikor egy hölgyet látok/hallok motorozni. Első reakcióm, nem tagadom: a nőnek a férfi mellett - jelen esetben mögött - a helye! A konyháról ne is beszéljünk... Ám belegondolva, sajnos rá kell jöjjek, alább kell adnom az egómból: ügyesek a lányok, és van úgy, hogy az erősebbik nemet is felülmúlják!

Egy felmérés szerint (britek, de nem tudósok) egy angliai kampány keretében meghirdetett ingyenes motorozási lehetőséggel 60%-ban a szebbik nem képviselői éltek. A női vonalat tovább erősíti a celeb-világ is: egyre több sztár kerül lencsevégre kedvencével, többek közt Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow is. Hogy Paris Hilton Moto2-es csapatáról ne is beszéljünk (ha lehet tényleg ne! szerk. 🙂...)

Kovacs Niki
Kovács Niki, motorversenyző

Steve Kenward (Motor Cycle Industry):

"Sosem volt alkalmasabb időpont a motorozás elkezdéséhez,  az ágazat örömmel venné még több nő csatlakozását a motoros társadalomhoz. Mind a ruházati fejlesztések, mind a motorok technológiai fejlődése is azt a célt szolgálják, hogy minél több ember élvezhesse a motor adta előnyöket."

Dogos csaj
Na, ez tényleg dögös...
lany a motoron
A motor előnyeit inkább itt érdemes értelmezni...

Hazánk azért nem áll rosszul biker csajokkal, ha csak a főbb weboldalak tagszámát tekintjük, jócskán akadnak bukó alól kikandikáló copfok. De a motor az általa nyújtott előnyökkel igazán jó közlekedési alternatíva nemtől függetlenül.

Azt hiszem, ezt a célt szorgalmazná a "125-öst B jogsival" törvényjavaslat is, reméljük, hogy valósággá válik a népszerű kezdeményezés.

Tehát Hölgyeim, nyeregbe!

Continental 2019