A csajok csak arra jók?

A csajok csak arra jók?

- Kategória: Cikkek, Kiemelt cikk, Közélet, Vélemény

Férfiúi hiúságomat piszkálja, mikor egy hölgyet látok/hallok motorozni. Első reakcióm, nem tagadom: a nőnek a férfi mellett – jelen esetben mögött – a helye! A konyháról ne is beszéljünk… Ám belegondolva, sajnos rá kell jöjjek, alább kell adnom az egómból: ügyesek a lányok, és van úgy, hogy az erősebbik nemet is felülmúlják!

Egy felmérés szerint (britek, de nem tudósok) egy angliai kampány keretében meghirdetett ingyenes motorozási lehetőséggel 60%-ban a szebbik nem képviselői éltek. A női vonalat tovább erősíti a celeb-világ is: egyre több sztár kerül lencsevégre kedvencével, többek közt Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow is. Hogy Paris Hilton Moto2-es csapatáról ne is beszéljünk (ha lehet tényleg ne! szerk. 🙂…)

Kovacs Niki
Kovács Niki, motorversenyző

Steve Kenward (Motor Cycle Industry):

“Sosem volt alkalmasabb időpont a motorozás elkezdéséhez,  az ágazat örömmel venné még több nő csatlakozását a motoros társadalomhoz. Mind a ruházati fejlesztések, mind a motorok technológiai fejlődése is azt a célt szolgálják, hogy minél több ember élvezhesse a motor adta előnyöket.”

Dogos csaj
Na, ez tényleg dögös...
lany a motoron
A motor előnyeit inkább itt érdemes értelmezni...

Hazánk azért nem áll rosszul biker csajokkal, ha csak a főbb weboldalak tagszámát tekintjük, jócskán akadnak bukó alól kikandikáló copfok. De a motor az általa nyújtott előnyökkel igazán jó közlekedési alternatíva nemtől függetlenül.

Azt hiszem, ezt a célt szorgalmazná a “125-öst B jogsival” törvényjavaslat is, reméljük, hogy valósággá válik a népszerű kezdeményezés.

Tehát Hölgyeim, nyeregbe!

Continental 2019

Facebook Comments

22 Comments

 1. Pattannék én nyeregbe, mennék én…! de csak februárban lesz tavasz!!! mert, ugye akkor már lesz ugye húsz fok ugye napsütés…! Ugye 🙂

 2. A lányom is nagy motoros, de az édesanyám(!) is az volt ám… Miért nem tudok képet felrakni?

 3. Azért én még elmennék síelni előbb…

 4. A csajok a motoron dögösek. És nem CSAK arra jók.
  És már itthon is többen vagyunk, mint azt egyáltalán el tudnánk képzelni…

 5. Áhh egy ismerős név! 🙂
  Szia Nana, épp pár napja jutott eszembe a Wild, amikor megtaláltam az öreg szekrényben az (akkor még) BornTobeWild magazint ELSŐ számát 😀 …rendesen megvan a kép, valami motoros kiállításon vettem meg, Székesfehérváron, ’95-ben, ha jól emlékszem.

 6. Bejja: igen, lesz. Lennie kell… Én már mocskosul mennék, aljasság, hogy az M6-os alagútja nem ér egészen Pécstől Pestig 😀 … egy kellemes 15 fokban elmotorozna az ember telente :mrgreen:

 7. Jani55: hová szeretnél képet felrakni?

 8. A hozzászólásom mellé egy képet is kitettem volna.

 9. A kommentbe nem tudsz képet illeszteni (de nem csak itt), viszont tudom engedélyezni, hogy közvetlen linket helyezz be a hozzászólásodba: feltöltöd valahova a képet (bárhova) és a linkjét bemásolod ide – arra kattintva meg fog jelenni a fotó.

 10. Örülök, hogy egyre többen vagyunk, ráadásul eredményekkel is dicsekedhetnek egyes Hölgyek :mrgreen: nincs miért szégyenkezni a Női nemnek sem, úgyhogy Go Csajok Go… 😀

 11. El is gondolkoztam, szerintem a legtöbben ugyanazért az életérzésért ülünk fel a gépre és húzzuk a gázt, és ez nem más, mint a testünket, elménket egyaránt végtelenül átjáró Szabadság “füstje”…ehhez párosul az adrenalin heve, mely hatására a torkunkban lüktet a szívünk egyre gyorsabban, gyorsabban…függővé teszi az embert 😀 szebbnél- szebb tájak is motiválnak minket, ki-ki pedig a versenyszellem ritmusát veszi fel…teljesen mindegy milyen motoron ülsz: cross, enduro, túra, sport, triál stb., melyik ága ragadott magával, a lényeg ugyanaz, hogy élvezzük, amit csinálunk. Nő vagy Férfi? Nem számít, hiszen attól, hogy ennek a hobbynak hódolunk a Nagybetűs más területein is megálljuk a helyünket! Én így látom… 🙄

 12. @kutya Az első számból nekem is van…
  De székesfehérvári motoros kiállításra én nem memlékszem.. illetve Alba Regalis?

 13. szia elissa 🙂 jól látod, gyakran törnek Belőled elő ilyen himnuszok? 😛

 14. @NaNa: hááát, ez jó kérdés… 15 éve volt, a fene tudja már. arra túráztunk éppen – azt hiszem pont Úrhidára mentünk -, amikor hallottuk, hogy motorkiállítás zajlik fehérváron.

  A Wild-ról már előtte nyáron beszélgettek, földváron a Bombikers találkozón mesélte nekem valaki, hogy már erősen készül, dolgozik rajta, kora ősszel az újságosoknál lesz.

  Akkoriban (használt) német biker újságokon lógtunk, amit a suliban fordíttattunk, hogy egy-egy cikket el is tudjunk olvasni benne 😆 nagy élmény volt a magyar lapot kézbe venni, az addigi sótlan, technikával tömött honi magazinok után 🙂

 15. Az első motorozás élménye (….hajj..részemről pont tavasszal), az az élmény, amelyik mocskos módon fertőző. Aki elkapja -nemre való tekintet nélkül- megszerelmesedik, s mint olyan hatalmas elánnal várja tavaszt: garázs kinyit, Szerelmem!!!! 😀

  Ja..és majd a Pasi megcsinálja a reggelit. 😉

 16. motoros csaj????ammeg mi??egy új állatfaj??az…..hál’Istennek.

 17. Állítólag néhány szerencsés hím egyednek sikerül megszelídíteni egy-egy vadabb fajtát 😉

 18. @ &rash: sose. Ez a hím egyedek irányába szeretetből elkövetett rövidebb-hosszabb távú illúzió.. 😉

 19. ahogy a pólusváltás bekövetkezik, úgy az erő viszonyok is megfordulni látszanak a férfiak és nők között?! Vagy eddig is csak hitték a férfiak, hogy ők irányítanak? Közben pedig a másodlagos agyukon keresztül kötélen voltak rángatva? 😯

 20. nem találok szavakat… meghatódtam az éleslátásodtól!! Keblemre, aranyom!!! 😉

 21. Én támogatom!Nők motorra fel! 😆

Válasz