Szellemkutak

Szellemkutak

- Kategória: Cikkek

Egyre több üresen hagyott benzinkutat találhatunk az utak mellett, az új belépők száma gyér, koncentrálódó szerkezet jellemzi az üzemanyag forgalmazást piacát – írja a Napi Gazdaság. Nem kell megijednünk, marad még épp elég kút, ahol tankolni tudunk.

Február közepéig összesen 5 gépjármű üzemanyag forgalmazással foglalkozó cég volt kénytelen felszámolást kezdeményezni saját maga ellen. Felszámolások után üresen maradnak a benzinkutak, a kút tulajdonos egyre kevésbé tudja őket kiadni új vállalkozásoknak.

2010-ben 9,5 %-al kevesebb üzemanyag fogyott, mint az azt megelőző évben. Ennek a következményeként, az üzemanyag forgalmazás növekvő cégbezárási trendjével kilóg az Opten céginformációs szolgálat adatbázisából kiolvasható az összes iparágat átfogó stagnáló csődképből.

benzin üzemanyag gázolaj benzinkút ár grafikon tankolás benzináremelés

Az egyre növekvő benzin és gázolajárak tovább nehezíthetik a kutasok dolgát. A benzin és gázolaj is átlagosan 359-360 Ft-ért tankolható a kutakon. Szólás Nándor, az Avia franchise hálózat vezetője szerint az ágazat koncentrálódása mellett egyre több benzinkút fog üresen maradni az új belépők számában bekövetkezett csökkenés hatására.

via: penzcentrum.hu

Continental 2019

Facebook Comments

6 Comments

 1. Pusztuljanak bele a drága üzemanyagukba!
  Ok nélkül emelik az árát kényük kedvük szerint nyárára biztos lesz 400ft!

  Csődbe viszik az országot!

  Köszönjük viktor király!

 2. Itt Velencén, az M7 mindkét oldalán hetek óta 390.- a benya (MOL)!!!

 3. Itt keleten még a molnál is 375!
  Gondolkozok azon h ki kellene próbálni az ukrán benzint de elég sok rosszat halottam róla. PL tapasztalatból tudom h elette a fűnyíróba az összes gumialkatrészt és tömítést.

 4. Nekem bekaphatják,én már tartalékoltam 3eKm-re elegendő benyát.Mihely elérte a büvös 400ft-os határt az ára,nem kút-bull,hanem kanná-bull,tankolok. 😆 (nem ukrán benyám van)

 5. Remek. És meddig fog kitartani az a 3000km? 😈

 6. Amennyi időm lesz motorozni,szerintem a szezon végéig,1 hónapban talán 500-600 km-t ha tudok gurulni,max. 🙄

Válasz