Nap nap után

Nap nap után

- Kategória: Ajánló, Cikkek
0

Mi mást lehetne csinálni egy hosszú hétvégén, ha nem motorozni – a pihenni vágyóknak is akad legalább egy csapatós nap. A változó időjárás előrejelzések hol napsütést, hol csapadékot jeleztek, de most, hogy beleértünk a pihenőbe, a mérleg nyelve kedvenc égitestünk javára billent: sok napsütés, kevés nedv. Azért érdemes figyelni a változásokat, mert Aigner Szilárd lesből támad! Jó motorozást mindenkinek, vigyázzatok magatokra és egymásra!

Szombaton a Dunántúlon kevesebb felhőre, több napsütésre számíthatunk, ugyanakkor keletebbre gyakrabban megnövekszik a felhőzet, csak délután északkeleten lehet kevesebb felhő az égen. Az Alföldön helyenként kisebb eső, zápor is lehetséges. Az északi szél időnként megélénkül, a Dunántúl északi területein és a Tiszántúlon egy-egy erős lökés is kísérheti. Általában 20 és 26°C közé emelkedik a hőmérséklet, délnyugaton lesz melegebb.

Nap nap után - időjárás

Vasárnap reggel nyugaton és északkeleten kevésbé, máshol még többnyire erősen felhős reggelre ébredhetünk, de csapadék csak néhol lehetséges. Napközben egyre inkább anapsütésé lesz a főszerep, az időnként megnövekvő felhőzetből legfeljebb néhol – elsősorban délkeleten – fordulhat elő egy-egy zápor. A mérsékelt északi szél a Tiszántúlon időnként megélénkülhet. A minimumok általában 11 és 16°C között alakulnak, de a tartósan derült nyugati tájakon ennél hűvösebb valószínű. Délutánra 22 és 27°C közémelegszik a levegő.

A folytatásban melegedés valószínű, a többórás napsütés mellett időnként megnövekvő felhőzetből csak helyenként alakulhat ki gyenge zápor.” – számol be az idokep.hu