Elissa mondja: FIM Flat Track World Cup 2012 - a zárófutam

Elissa mondja: FIM Flat Track World Cup 2012 - a zárófutam

- Kategória: Cikkek, Elissa rovata, Események, Verseny

Fontos sporttörténelmi eseménynek lehettem részese október 20- án, - ugyanis Magyarország először adott otthont a Flat Track világkupa záró futamának - amiről már korábban is írtam.  Az edzések helyszíne ismét a miskolci Speedway Aréna volt, ahol a salakmotor versenyeket is szoktak rendezni.

Indul a broadside!

Már hazafelé tartottam, motor híján - ami szezon végi karbantartás alatt állt - felszálltam a Tiszai pályaudvaron a vonatra. Késés miatt várakoztunk, majd körülbelül húsz perc elteltével kigördültünk a vágányról. Nyugodtan volt időm kényelembe helyezni magamat és körbenézni a teremben. Ki- ki az okostelefonját nyomkodta, zenét hallgatott vagy éppen újságot olvasott. Nagy meglepetésemre senki nem társalgott egymással. Viszonylag csönd honolt a kocsiban, csupán a zakatolás hallatszott be a huzatos ablakokon. Én pedig az Arénában "rekedt" élményeimen merengtem.

Depó

A rajt két órára volt kiírva, de kicsi csúszással indították el a tizenhárom bátor versenyzőt. A nézőtéren a barátokat megkeresve gyorsan helyet foglaltam. A szokásos vidám hangulat fogadott: üdítő, némi rágcsa és kacagás. A sportágat főként az angolok, olaszok és amerikaiak próbálják népszerűbbé tenni, ami jól tükröződött az élmezőnyben is: a fiatal brit, Tom Woolley, Aidan Collins és az olasz Fabrizio Vesprini csatája fémjelezte a napot. A flat track futamok között a magyar quadosok viadala fokozta a hangulatot.  A közönség nagy kedvencei: Kunkli Tivadar, Régi István és Tóth Demeter csapták a salakot - ezzel a tempóval már nem csak hazánk legjobbjai ők... Itt magabiztosan nyerte meg a futamot Demeter, azután ismét az egyhengeresek hördültek fel a pályán, és már csúsztak is keresztben, majd lehetőséget látva bújtak be egymás elé. A célvonalon először ugyan Collins hajtott át, de összetettben Vesprini állhatott a dobogó legfelső fokára. A pályakarbantartás szüneteiben pedig megvitattuk, hogy ki kinek szorít és a közös tátrai emlékeken mazsoláztunk kicsit.

Quadosok viadala

Végeredmény:

FIM Flat Track Cup

  1. Fabrizio Vesprini
  2. Tom Woolley
  3. Vittorio Emanuele Marzotto

Quad:

  1. Tóth Demeter
  2. Régi István
  3. Kunkli Tivadar
Go...go...

Miskolc ismét új érzéssel gazdagított. Teljesen lenyűgöztek az épített gépek és a "lovasaik". Bizakodom, hogy hagyománya lesz ennek a sportágnak is hazánkban és jövőre újra megrendezésre kerül nálunk, akkor talán már magyar indulókkal a rajtrácson.

Lassítottunk, a vonat fékez...megérkeztem. A salakporral és a benzingőzzel átitatott álmokból a valóság vágányaira szálltam le, kis piros bőröndömmel a kezemben...

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz