Olvasói: még mindig a 25 KW…

Olvasói: még mindig a 25 KW…

- Kategória: Cikkek

Olvassuk át együtt, lassan, hogy mit is ír a Magyar Közlöny…

.

“Sziasztok, nemrég vizsgáztam le motorból, most 25 kw-os Ak. jogsim van. Találtam egy remek motort (Suzuki SV650) de gondom van a súlyával. A törvény szerint 0,16 KW/kg aránynak kell megfelelnie a vasnak, azonban ez  azt jelenti (25 kw/0,16 KW/kg = 156,25 kg) hogy csak 156 kiló alatti gépet vehetek, és a Suzuki ebbe nem fér bele. Egyáltalán van olyan, ami igen?

És egyáltalán, van a rendőrnél bármilyen eszköz, amivel hitelesen mérni tudja a súlyát, vagy nem törődnek ezzel?”

suzuki-sv650-25kw

Több sebből vérzik a történet… Először is a rendőr nem rohangál konyhamérleggel a hóna alatt. Neki két szép szeme van, neked meg egy forgalmid, amiben szerepel a tömeg és a teljesítmény – ebből azonnal kiszámítható a dolog.

Másodszor a törvény úgy szól, hogy LEGFELJEBB ilyen teljesítmény/tömeg arányú motort vehetsz, vagyis ha több mint 156 kilogramm, azt nyugodtan hozd el, nem lesz vele hiba, feltéve, hogy tényleg 25 KW-os.

A kamu teljesítmény adattal viszont vigyázz, mert egy sima gyorshajtással is lebukhatsz, és akkor már nem csak a traffipax csekkjét fogják számon kérni, hanem adócsalásért is megrángatnak, mivel a gépjárműadót a forgalmi engedély (valótlan) adata alapján fizetted…

Continental 2019

Facebook Comments

2 Comments

  1. Sőt, még számolgatnia se kell, mert a teljesítmény/tömeg arány is benne van a forgalmiban.

  2. ez Magyarországon simán ér ennyit 😀 de szerintem leszarják legalábbis remélem. van pár rendőr ismerősöm ők azt mondták hogy engem nem fognak megbüntetni érte ami azért nem nyugtatott meg. persze most már 35kw a határ de ugyan úgy vannak papíron 25 kw-os gépek amik valójában a dupláját tudják.

Válasz