Ne kiabálj!

Ne kiabálj!

- Kategória: Hírek, Kiemelt cikk
A motorozás közbeni beszélgetést, illetve navigálást könnyítheti meg a Nolan nemrég bemutatott újdonsága, az “idegen” gyártók termékeivel is zavartalanul kommunikáló N-Com.
.
 
.

Az N-Com a 2014-es modellévre teljesen megújította csúcskategóriás sisakkommunikációs készülékeit, amelyek ezentúl N-Com B4 PLUS, N-Com Bluetooth Kit3 PLUS és N-Com X-Series BX4 PLUS típusjelzéssel kerülnek forgalomba.

nolan-ncom-nyito

Az új modellek gyógyírt jelentenek a sisakkommunikációt használó motorosok egyik legnagyobb problémájára, hiszen a kommunikációs készülékek eddig jellemzően csak a saját márkatársaikkal tudtak kapcsolatba lépni. A motor vezetőjének és utasának, illetve a velük együtt utazó többi motorosnak mindig ugyanolyan gyártmányú sisakot (gyárisisakkommunikáció esetén), vagy legalább ugyanolyan márkájú kommunikációs készüléket kellett használnia. Ez a korlátozás számos kényelmetlenséget okozott, csökkentette a készülékek felhasználási lehetőségeit, kiegészítő PMR-rádió használatát tette szükségessé.

nolan-n-com3

Az új N-Com PLUS készülékek különlegessége, hogy az Univerzális intercom funkció segítségével képesek Bluetooth-on kapcsolódni más gyártók sisakkommunikációs készülékeihez. Az Univerzális intercom lehetővé teszi a beszélgetést az utastárssal illetve a velünk együtt utazó többi motorossal akkor is, ha ők nem N-Com sisakkommunikációt használnak. Ráadásul az N-Com PLUS készülékek az Univerzális intercom kommunikáció közben is képesek aktív kapcsolatban maradni a hozzájuk csatlakoztatott mobiltelefonnal vagy GPS készülékkel. Az Univerzális intercom kapcsolat hatótávolsága a csatlakoztatott sisakkommunikációs készülékek hatótávolságától függ.
Az N-Com Univerzális intercom szolgáltatásának jellemzője, hogy nemcsak az új PLUS készülékeken érhető el, hanem a korábbi N-Com B4, N-Com Bluetooth Kit3 és NCom X-Series BX4 modelleken is. Ezen korábbi modellek felhasználóinak csupán annyit kell tenniük, hogy a 4.0-s szoftverváltozatra frissítik készüléküket. Az N-Com PLUS sisakkommunikációs eszközökben három további újdonság mutatkozott be. A DSP technológia dinamikus zajcsökkentést tesz lehetővé az intercom beszélgetések során. A DSP jelentősen csökkenti a hangszórókban hallható háttérzaj mértékét, így kellemesebbé teszi a menet közben folytatott beszélgetéseket. A Beszédhangos tájékoztatás funkció szóban értesíti a felhasználót a készülék aktuális állapotáról, a nyomógombokkal kiadott utasításokról és a végrehajtott feladatokról. Az Energiakímélő funkció automatikusan kikapcsolja az N-Com PLUS erősítőit, amikor nincs aktív audioforrás csatlakoztatva a készülékhez. Az új funkció révén csökken az úgynevezett fehér zaj mértéke és nő a készülék akkumulátorának készenléti/használati ideje.További újdonság az N-Com okostelefon alkalmazás, amely Android operációs rendszert használó mobiltelefonokra telepíthető. Az alkalmazás egyszerűen használható, felhasználóbarát kialakítású grafikus kezelőfelülettel rendelkezik, segítségével az N-Com készülékek összes szolgáltatása és beállítása elérhető. Az N-Com alkalmazást futtató mobiltelefon akár távirányítóként is használható motorozás közben, ez a felhasználási mód azonban csak akkor javasolt, ha a telefont biztonságosan rögzítik a motorkerékpár kormányán egy speciálisan erre a célra tervezett tartó segítségével.

nolan-n-com1
Az N-Com PLUS sisakkommunikációs készülékek megvásárolhatók a Nolan, X-lite és NCom termékek hivatalos magyarországi forgalmazójánál, az EuroMotor Kft.-nél.

.

Continental 2019

1 Comment

  1. N103-as sisakom van, S méret.
    Egyáltalán nem csendes!

Válasz