Ennyit ér egy motoros élete?

Ennyit ér egy motoros élete?

- Kategória: Ajánló, Cikkek, Hírek
11

Megúszta letöltendő börtönbüntetés nélkül az a szabálytalanul közlekedő, stoptáblát is figyelmen kívül hagyó autós, aki miatt 2012 augusztusában motorbalesetben elhunyt Gerzsényi László (†40), azaz Lorenzo – áll a Blikk beszámolójában.

.

A baleset az 51-es út dunavarsányi lehajtójánál történt, ahol a személyautó és a Lorenzo által vezetett motor ütközött, de arról már nem tesznek említést a beszámolók, hogy az autós úgy hajtott át a motoroson, mint ha ott sem lett volna, és tempójára jellemző volt, hogy az ütközés után úgy kellett kivágni a vezetőt négykerekűből… A szemtanúk elmondása szerint Gerzsényi védett útvonalon, kimondottan lassan haladt, ennek ellenére nem tudta elkerülni a balesetet, mivel oldalról csapódott neki a szabálytalan autós.

Amíg börtön nélkül megúszhatja valaki a halált okozó tettét, aligha fog valami változni az utakon...
Amíg börtön nélkül megúszhatja valaki a halált okozó figyelmetlenségét, aligha fog valami változni az utakon…

“Novemberben volt a tárgyalás, és három évet kapott felfüggesztve az a tudomásom szerint román állampolgárságú férfi, akivel a fiam karambolozott. Nem vagyok bosszúálló, meg aztán bármilyen ítélet is született volna, nem hozná vissza a fiam, de nem teljesen erre számítottunk. Egy percet sem volt börtönben a sofőr, holott még biztosítás sem volt a kocsiján. Ráadásul még csak meg sem keresett bennünket, hogy legalább azt mondta volna: bocsánat!” – nyilatkozta az ítélet után szomorúan Lorenzo édesanyja.