Motorszimulátor: büntetlenül eshetsz

Motorszimulátor: büntetlenül eshetsz

- Kategória: Ajánló, Baleset-megelőzés, Cikkek, Hírek
4

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – Hajdú-Bihar Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2014. február 14-én egy a motoros közlekedés biztonságát segítő, oktató szimulátort avatott fel – áll a Police.hu közleményében.

[wp_bannerize group=”cikkek” limit=”1″]

.

A motorkerékpár szimulátor egy valódi motor kormányból, fék- és váltóberendezésből, valamint a hozzá rögzített ülésből áll, ezzel olyan hatást elérve, mintha egy igazi motoron ülnénk. Ehhez egy olyan oktatóprogram tartozik, ami felkészíti a motorosokat az esetleges veszélyhelyzetekre, segítségével biztonságos körülmények között gyakorolhatók a KRESZ szabályai. Aki még nem ült váltós motoron, könnyebben megtanulhatja a sebességváltó használatát, segít felmérni mekkora sebesség mellett milyen kormányfordítás szükséges egy-egy kanyarban.

Munkában a motor mozgását és a veszélyes közlekedési szituációkat is modellező szimulátor (kép: police.hu)
Munkában a motor mozgását és a veszélyes közlekedési szituációkat is modellező szimulátor (kép: police.hu)

Aki kipróbálja, olyan valós forgalmi szituációkkal találkozhat, amelyre sokszor nem is számítana a közlekedés során. A szimulátor segítségével könnyen begyakorolható a helyes döntés egy adott veszélyhelyzetben, valamint a használója kipróbálhatja képességeit ködben, éjszaka, városban, elővárosban, hegyvidéken, tengerparton vagy akár autópályán is. A mai napi bemutató a “LIVES” program keretében került megtartásra.