Esős hétvégékre: a legjobb motoros filmek

Esős hétvégékre: a legjobb motoros filmek

- Kategória: Ajánló, Cikkek
4

Fikciók és dokumentumfilmek a kétkerekűek világából. Ezek a legjobb motoros alkotások, melyeket le sem kell töltened: jó részük online elérhető, teljes hosszában.

Ha már az időjárás nem tesz a kedvünkre, kihasználhatjuk a szabadon maradt hétvégét, hogy a kevésbé ismert motorosfilmek között szemezgessünk.

Burt_Munro_fastest_indian

Kihagyhatatlan a “motoros rosszfiú” imázsát megalapozó Wild One, Marlon Brandóval, és ugyanígy kötelező darab a renegát bandával elhíresült Mad-Max trilógia is. A motorozás naposabb oldaláról inkább dokufilmek maradtak ránk, így például az örök klasszikus On any sunday, melyet sajnos időről-időre letörölnek a Youtube-ról, de részleteiben azért elérhető, illetve a torrentoldalakon is megtalálható.

Bájkerek – a magyar motorosfilm a találkozók hőskorából (1994)

Hazai alkotók is jeleskedtek a témában, mégpedig a magyar motoros életet bemutató 1994-es készítésű Bájkerek mozival. A közel egyórás filmben a honi motorostalálkozókat járták körbe, interjút készítve a rendezvényekre érkező motorosokkal és a klubokkal.

Vicces és road movie-nak sem utolsó – Freebird

Nem mondhatni, hogy felejthetetlen másfél órát szerezne a Cool as Ice, a Hideg, mint a kő, a Felpörögve és a Pokol angyala – utóbbi Charlie Sheennel -, de legalább jó lenyomat arról, hogyan is képzelték Hollywoodban a kemény motorosokat… Ennél egy fokkal jobb és viccesebb a teljes hosszában online nézhető Freebird, ami egy király, felföldi roadmovie-ként is megállja a helyét.

Hideg, mint a kő – ez is egy klasszikus

Természetesen nem maradhat ki a szintén online nézhető Leggyorsabb Indian sem Anthony Hopkinssal, s ha már a leggyorsabbaknál tartunk, jöjjenek hát a GP legjobbjai – róluk szól a Faster című dokumentumfilm.

Újabb magyar dokumentumfilm: Motorosok

A világjárók a 60 kph csapatának videóiból meríthetnek ihletet, a One crazy ride-ban India legszebb tájaira juthatunk el a brigád felvételein keresztül.

Végül pedig maga a Doctor, a legenda, aki egy egész estés dokumentumfilmmel lepett meg minket