OMSZ: figyeljetek a motorosokra!

OMSZ: figyeljetek a motorosokra!

- Kategória: Ajánló, Baleset-megelőzés, Cikkek, Hírek, Közélet
0

Szolgálatba álltak az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentőmotorosai az M3-as autópályán és Budapest belvárosában – közölte az OMSZ kommunikációs igazgatója kedden az MTI-vel.

[wp_bannerize group=”cikkek” limit=”1″]

Győrfi Pál közleményében azt írta, márciustól az M3-as autópályán Gödöllőnél egy nagyteljesítményű mentő-motorkerékpár, Budapest belvárosában pedig egy mentőrobogó működik, április 1-jétől pedig egy újabb mentőmotorral és még egy mentőrobogóval egészül ki az ellátás. A tervek szerint a nyári időszakban a Balaton partján is bekapcsolódik egy mentőmotor az életmentés rendszerébe.

magyar-mentomotor-alapitvany
A Magyar Mentőmotor Alapítvány szolgálati gépe

A mentők a biztonságos motorozás fontosságára is felhívták a figyelmet, mivel az elmúlt napokban ismét több olyan baleset történt, amelyekben motorosok szenvedtek súlyos sérüléseket.

Az Országos Mentőszolgálat arra kéri az autóvezetőket, hogy fokozottan figyeljenek a kétkerekű járművekre, számítsanak rájuk útkereszteződéshez érve vagy előzés közben. Emellett ne feledjék, hogy

a 2010-es KRESZ-módosítás óta a kétkerekűek szabályosan előregurulhatnak az álló kocsisorok között – városban és azon kívül is.

Végül pedig kiemelték, hogy a motorosok a buszsávokat is használhatják, így erre is számítani kell a sofőröknek. A motorral közlekedőket a sebességkorlátozások betartására és a védőfelszerelések használatára figyelmeztetik, melyekkel jelentősen csökkenthetők az eséskor, ütközéskor keletkező sérülések.