Rides of Smiles – jótékonysági motorostúra

Rides of Smiles – jótékonysági motorostúra

- Kategória: Ajánló, Cikkek, Hírek, Közélet

Kétkeréken a milliónyi mosolyért – ez a Rides of Smiles mottója. A BMW Motorrad egy R 1200 GS Adventure motorkerékpárral és kiegészítőkkel támogatja az ötvenezer mérföldes jótékonysági utazást.

 

Holnap, azaz 2015. május elsején, New Yorkból indul világ körüli útjára a Mosolyok futama (Ride of Smiles) elnevezésű, 50 000 mérföldet felölelő motoros utazás, amely azért jött létre, hogy adományokat gyűjtsön a rászoruló gyermekek számára szerte a világon. A jótékonysági kezdeményezés célja minimum 50 000 eurónyi pénzügyi támogatás összegyűjtése a földrészeket átfogó utazás során, a bevételeket pedig négy nemzetközi segélyszervezet között osztják majd szét. A Mosolyok futama kezdeményezője és egyedüli résztvevője Dr. Henning Bützow, aki lelkes és rutinos motoros, 1989 óta járja a világot két keréken. A német szakorvos az utazásai során tapasztalt óriási vendégszeretettel és életörömmel szembesülve döntötte el, hogy életre hívja a Mosolyok futama kezdeményezést, hogy visszaadhasson valamennyit mindabból a szeretetből, amelyből útja során részesült.

BMW-R-1200-GS-Adventure
BMW R 1200 GS Adventure

Hogy sikeresen teljesíthesse eme nemes célját, a BMW Motorrad egy BMW R 1200 GS Adventure motorkerékpárt, teljes motoros ruházatot és néhány hasznos technikai kiegészítőt adott Dr. Henning Bützow szakorvosnak, akivel a BMW Motorrad már korábban is együttműködött: 2008-ban a doktor egy BMW F 650 GS Dakar motorkerékpárral egy mintegy 35 000 kilométeres jótékonysági utazást tett meg a világ körül, a Változás futama (Ride of Change) jótékonysági kezdeményezés részeként.

50000 mérföld = 50 000 euró

A Mosolyok futama 50 000 mérföldes távja azt a minimum 50 000 eurónyi jótékonysági bevételt szimbolizálja, amelyet Dr. Henning Bützow összegyűjtene a rászoruló emberek számára. A túra tervezett útvonala Észak-Amerikán, Közép-Amerikán, Dél-Amerikán, Ausztrálián és Új-Zélandon is keresztülvezet, egy látványos 50-es számot rajzolva le a kiterített földgömbön. Bárki, aki figyelemmel követné a doktor utazását, a GPS LIVE követési szolgáltatással vagy a Mosolyok futama hivatalos weboldalán megteheti mindezt.

Aki adományozni szeretne, kérjük, keresse fel a Mosolyok futama hivatalos weboldalát vagy közvetlenül a kezdeményezésbe bevont négy nemzetközi segélyszervezet egyikét:

  • Orvosok Határok Nélkül (MSF – Médecins Sans Frontiéres): www.msf.org
  • Keresztény Vak Misszió (CBM – Christian Blind Mission): www.cbm.org
  • Együtt Afrikáért (Gemeinsam für Afrika): www.gemeinsam-fuer-afrika.de
  • A Bayerischer Rundfunk rászoruló gyermekeket segítő „Sternstunden” műsora: www.br.de

A szervezetekhez az adományok levonások nélkül, száz százalékban jutnak el, mellékelt igazoló nyugta kíséretében, amely biztosítja az adott összegű, adóalap csökkentésével érvényesíthető adókedvezményt. A felajánlott összeggel az adományozók nem a Mosolyok futama utazást támogatják, azt teljes mértékben Dr. Henning Bützow finanszírozza. A kezdeményezéshez máris több mint 11 000 eurónyi támogatással csatlakoztak az emberek, pedig a Mosolyok futama még el sem indult New Yorkból. Az adományokból összegyűlt aktuális összeg a Mosolyok futama hivatalos weboldalán és applikációján is nyomon követhető.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz