Teret kapnak a tehetségek

Teret kapnak a tehetségek

- Kategória: Kiemelt cikk

Mennyi tehetség! Egyik jobb, mint a másik, attól függően, hogy éppen melyik zsűritag dicséri – akarom mondani mentor -, merthogy zsűritagnak lenni már nem menő. Fürdünk a Megasztárokban, de kell ez nekünk?

 

Válság van. Na nem olyan igazi, mint a harmincas években, hanem ilyen hülye-ember-válság, amikor a hiteltől roskadó Suzukit lecseréli a magyar a kétmillióval drágább ÚJ szuzukira, mert mit szólnak a szomszédok… Érted, azt hiszi L.A.-ben van, és nem az a veszélyes, ha éhenhal, hanem az, ha nem költ eleget és lemarad. A hülyék paradicsoma egy csapásra valósággá vált.

Király L. Norbi, az éneklés Paudits Bélája, de ettől még imádják – több rajongója volt a Facebookon, mint magának az X-Faktornak…

A feltöltőkártya-részvények árfolyama eközben az egekben, hiszen minden reggel (Mokka) és este (TV Jósda) záporoznak az emeltdíjas hívások. Pénteken azonban rátesznek még egy lapáttal: az újságárus ilyenkor Sachert is kér a reggeli kávéja mellé – és megteheti -, hisz’ tudja: ma a tízezres kártyák fognak elkelni legelőször, hiszen jön a hétvége, jön az sms-zápor.

A szavazást lezárom, most!

Péntek estére száműzött karaoke-bajnokok és szombat éjszakába nyúló szupertehetségek, akik tíz-az-n-ediken hatványú félmeztelen lánnyal/fiúval/SP-vel veszik körbe magukat, hiszen a látvány mindennél fontosabb.

Schmidt Barbara, Nagy Edmond, Kandech Evelyne, Schmidt Vera, Aczél Gergő – hogy nem világsztárok? Hol vannak ők, ki tudja? Ők voltak a Megasztár döntősei…

Intermezzo: múlt szombaton, egy üveg Dankó borral a kezében, a rendőrség épületének támaszkodva nyomta  a hippi a Tinédzser dalt. Nem volt körítés, ha csak az nem, hogy a yardról többször kiordítottak rá – de ez is inkább a harmóniát erősítette. A hangja? Lenyűgöző volt, pedig nem ugráltak körülötte plasztikmacák. Ez az igazi megasztár. Intermezzo vége

De ne menjünk le Fábryba, próbáljunk végre kikeveredni a saját gondolatgombolyagunkból: tízmilliós nagyságrendű javadalmazás a mentoroknak, plusz az X-Faktor elképesztő licenszdíja és heti tízmilliós nagyságrendű rövid szöveges üzenet (mindez szorozva, ugye, mert a Voice dettó) szóval a nyolc-tízhetes intervallumban milliárdos történet bandukol különböző – vagy nem is annyira különböző – számlákra.

A másik oldal: önálló ihlet híján megvettük az eredeti X Factor licenszét. Az iwiw kapcsán nem volt gyanús, hogy a menő dolgok magyarítása nem szokott működni? (photo: solarnavigator.net)

Új bekezdés: Scrapheap Challenge, Junkyard Wars, Scrappy Races stb. A Discovery csatornánál tudják, hogy a “kisember felül a mozgó járműre és megmérkőzik a másik kisemberrel“, az már műsor – nem is akármilyen. Miért ne lehetnének a mi “motorizált megasztárjaink” azok, akik egy realityben bemutatják, hogy alig 10-20 ember van a világban, aki alkalmasabb náluk az adott járműre?

Benzingőzös Megasztár, a zsűriben csupa fertőzött…

Annyira látom magam előtt: azonos járművek, eltérő kihívások és a hetek alatt szépen ismertté – tényleg rossz szó -, celebbé váló versenyzőpalánták. Minden egyes benzinnel fertőzött kolléga imádná, főleg ilyenkor, a borús téli időszakban, amikor a valódi gázfröccsök helyett a virtuális száguldásban kell, hogy kiéljék magukat. A költségek? Azok kérem magasak. Mármint a mezőberényi varrónő méltatlanul alacsony fizetéséhez viszonyítva azok. Egy világbajnoki “ülés” alsóhangon harminc-hatvanmillió forint, ha esélyesként akar belevágni valaki, akkor ennek a megfelelő sokszorosa. Nyilvánvaló, hogy ezt nem sms-ekből kell összeszedni, de az is igaz, hogy akik most öntik a tízmilliókat a technikai sportokba, azok ölni tudnának egy esti főműsoridős megjelenésért, ahol valóban látszik is, hogy ők azok, akik. Mert nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani.

Nem lehetetlen: videojátékon gyakorolva indult a magyar fiú, és már az első szezonban VB győzelmet aratott a Zengő színeiben. Michelisz Norbi, Zengő Motorsport

Matekosok előre

Ha pár százmillió kell ahhoz, hogy évekre szóló, külföldön is elismertséget hozó tehetséget neveljen ki egy műsor, akkor vajon soknak számít-e a gigasztárokra elfolyó milliárdos pénzáradat? Iktassunk ki egy változót: feltételezzük, hogy a legújabb dalversenyek nyertesei is úgy süllyednek el a szemetesben, ahogy az elmúlt évek hasonló kismegoldásai. Így már egészen könnyű az egyenlet, hisz’ törtet törttel úgy törünk… Kijött a végeredmény.

Már a címet is kitaláltam: “Narancsfutam”. Mert kicsik is, és néha – átvitt értelemben – savanyúak is, de a mi versenyzőink. Persze feltétlenül számítok olyan tőkeerős szponzorok megjelenésére, akik a sikerben érdekeltek… Ha kell, focilabdát nyomunk Sebestyén Petya, Kis Viki, Kispataki vagy Kori kezébe, esetleg bejelentjük a 4030-as irányítószámra – ideiglenesen – valamelyiküket. A végeredmény szempontjából mindegy, hogy harminc körön vagy kétszer negyvenöt percen keresztül megy a harc, nem számít, hogy gyep vagy aszfalt – a lényeg, hogy a végén büszkén ugorjon fel egy ország a fotelből, hogy ez az, szép volt fiúk! Menni fog ez gyerekek, mennie kell.

Változik a világ…

A műsorok neveiből és a versenygépek festéseiből bárki kitalálhatta, hogy ezek nem friss gondolatok – micsoda véletlen, PERCRE PONTOSAN (!) öt éve vetettem papírra őket, és lám, más is hasonlóan gondolkozott, csupán egy vadonatúj struktúra kellett hozzá az MTVA-ban, hogy megvalósuljon.

Az autó- és motorsport igenis él, csak éppen egy kis támogatás kell neki, mint például ez a műsor is... (kép: Drapál Ferenc MZ-je nyergében a Kakucsringen - fotó: Pulai László)
Az autó- és motorsport igenis él, csak éppen egy kis támogatás kell, mint például ez a műsor is… (kép: Drapál Ferenc MZ-je nyergében a Kakucsringen – fotó: Pulai László)

A motorsport kiemelkedő fiataljai egy itthon és nemzetközi szinten is egyedülálló tehetségkutató műsorban – áll a most beharangozott “A jövő négykeréken” című produkció bemutatójában… Csak remélni merem, hogy az öt évvel ezelőtti gondolatok is közrejátszottak abban, hogy valaki végre felismerte, igenis szükség van egy ilyen életteli, hasznos, mégis eladható formulára, ahol szépen lassan, a nézők szeme láttára profikká válnak a jövő Michelisz Norbijai és Talmácsi Gáborai, de mondhattam volna Kis Vikit vagy Chrobák Janit is. Már csak pár hét, és a nézők is megtekinthetik, miként vizsgáznak az ifjú tehetségek, ugyanis december 10-én, este kilenckor (az M4 csatornán) már kezdődik is a sorozat első része. Akárhogy is, le a kalappal az alkotók előtt, nagyon sok sikert kívánunk neki, hogy egy tényleg ütős és sok tehetséget kinevelő sorozatot hozzon össze!

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz