Dobd el a krovakészletet?

Dobd el a krovakészletet?

- Kategória: Karbantartás
0

Már hogyan helyettesíthetne egyetlen fej egy egész sorozat dugókulcsot? Erre keresték a választ a teszt készítői, akik a TV Shopban látott univerzális, Gator Grip szerszámot vették kezelésbe.

Az eszköz lényege, hogy apró, szemre 2-3 millis tüskék mozognak benne, vagyis amikor a csavar fejére vagy bármilyen más tárgyra helyezed, ezek egyszerűen körülölelik azt, így segítve a mozdítást. Persze a szkeptikusok egyből rávághatják: a 8-10 mm-es csvarfej valószínűleg sérül a nem éppen pontos csatlakozás miatt, és egyébként is, a hatalmas fej valószínűleg legtöbbször oda sem fér a motorok és autók apró alkatrészeihez.

Egyszerűségében az előnye, igaz, a mérete nem éppen ideális
Egyszerűségében az előnye, igaz, a mérete nem éppen ideális

Jogos a bírálat, hiszen ez önmagában nem helyettesítheti az adott méretű krova-, szebb nevén dugókulcsfejet, így inkább az univerzális feladatokban van otthon. Begyógyult szárnyasanyák, kampók, esetleg derékszögben elüthető szárú, letört fejű facsavarok – ezeket tényleg szenvedés lenne bármi mással kitekerni, mint ahogy az a tesztből is kiderül:

 Ha mindez nem lenne elég csábító, ráadásul még az ára sem túlzó –  itthon 3-4000 forintért elérhető, a neten Gator Grip vagy automata krovafej néven érdemes keresni