Újabb vétlen motoros veszítette életét

Újabb vétlen motoros veszítette életét

- Kategória: Baleset-megelőzés
0

Egy motorkerékpár és egy személygépkocsi ütközött össze Székesfehérváron, a Budai úton - jelentette a rendőrség a Police.hu honlapon.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt Székesfehérváron, a Budai út kivezető szakaszán 2016. október 23-án 17 óra körüli időben. A rendelkezésre álló adatok alapján egy Skoda típusú személygépkocsi vezetője balra kanyarodása során nem adott elsőbbséget a Budai úton a belváros irányába motorkerékpárján közlekedő 61 éves férfinak, és összeütköztek. A baleset következtében a motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Változatlan statisztika

A tragikus kimenetelű karambol kapcsán elmondták, évek óta szinte változatlan az autós-motoros ütközésekben a vétkes, illetve vétlen felek aránya.

Továbbra is elmondható, hogy tíz esetből 7-8-szor az autóvezető hibázik, és ezért szenved sérüléseket az ütközésben ártatlan motoros.

Legtöbbször a kanyarodási és az elsőbbségadási szabályok megszegése áll a háttérben, de ez csupán a hivatalos megfogalmazás, a valós ok a figyelmetlenség, vagyis ilyenkor a sofőr nem győződik meg arról, hogy szabad utat adott-e a szabályosan közlekedőknek.

Continental 2019