Michelin Anakee Wild teszt – 3. rész

Michelin Anakee Wild teszt – 3. rész

- Kategória: Teszt

A remek tapadás és a sokoldalúság már korábban bebizonyosodott, és most végre azt is megtudtuk, milyen elképesztően tartós az Anakee Wild...

 

Beköszöntöttek az első hóval kecsegtető napok, s ezzel a motor is megkezdte rövidke téli pihenőjét. Bár februártól decemberig kitartóan rója az utakat, a reggeli mínusz tíz fok és a fenyegető ónos eső már az a szint, amikor nem érdemes kockáztatni a drága gépet, no meg a még drágább egészségünket...

Látkép ötezer kilométer után - jól bírja!
Látkép hatezer kilométer után - jól bírja!

Egy egész szezon gumicsere nélkül

Az mindenesetre bebizonyosodott az elmúlt négy hónapban, hogy aszfalton és terepen - a zajt leszámítva - semmilyen panaszom nem lehet a Michelinre, és decemberre az is kiderült, hogy a tartósságával éppen az ilyen maratonfutóknak kedveznek, akik rendre 10-15 ezret tekernek a gépbe egy szezonban.

Remekül fest a motor az Anakee-vel, igazán jól passzolnak egymáshoz!
Remekül fest a motor az Anakee-vel, igazán jól passzolnak egymáshoz!

Jóllehet, a közel kilenc milliméteres gyári mintamélységből azért lehet bőven darálni, hiszen ez legalább két millivel több, mint egy átlagos túraabroncsé, de a jelenlegi állás akkor is szenzációs. A főként városban megtett kilométerek során - a gyakori gyorsítások dacára - nem sokat fogyott a hátsó, a legutóbbi, 6,08-ról csupán 5,49 mm-re csökkent, míg az első továbbra is a hét millimétert karcolja.

Az elégedett mosoly garantált: eddig hibátlanul teljesített az Anakee
Az elégedett mosoly garantált: eddig hibátlanul teljesített az új Wild

Jelenleg 5722 kilométer van a gumikban, és köszönik szépen, a méréseket látva úgy fest, hogy beigazolódik a korábbi számításunk, és legalább 13-15 ezret elfutnak majd, csupán az a kérdés, hogy milyen mintamélységig lesznek alkalmasak olyan kemény terepezésekre, melyekre az Anakee szériát tervezték.

Együtt a csapat: idén több mint 22 ezer kilométert tettünk meg a különböző gyártmányú és kategóriájú tesztgumikon
Együtt a csapat: idén több mint 22 ezer kilométert tettünk meg a különböző gyártmányú és kategóriájú tesztgumikon

Ezt vizsgáljuk majd a folytatásban, tovább gyűjtjük a kilométereket az eddig csillagos ötösre vizsgázott Michelin Anakee Wild abroncsokba.

Az abroncs hazai forgalmazója az R17.hu
Continental 2019

Facebook Comments

Válasz