Elképesztő figyelmetlenség…

Elképesztő figyelmetlenség…

- Kategória: Vélemény
22

Mi volt itt? Mi zajlik a fejekben?

 

Helyszín: Székesfehérvár egyik legszélesebb, leginkább belátható útvonala. Történet: egy szabályosan közlekedő motorost elüt a záróvonalon keresztbe forduló autós…

…majd a kiérkező, intézkedő rendőrmotoros kék villogóval leállított motorját szintén telibe veri a következő arra járó sofőr!?

Csak annyit kérdezek: Nem kellene észhez térni?

 • Cs

  záróvonalnál + zebránál előzni azt aztán tényleg szabályos…

  • Zoltán Németh

   Az ugye megvan hogy ez a rendőrmotor… Ami nem magától került oda…

   • Cs

    én nem a rendőrmotorról beszélek, hanem az alap-balesetről!

    • Peter Horváth

     A cikk írja: “szabályosan közlekedő motorost…”
     Miből gondolod, hogy a motor szabálytalanul közlekedett?
     Honnan van a forrásod?

    • Norbert Pattantyus

     ki a … érdekel miről beszélsz, húzz a … az alap balesetek topikba és ott savazd a motorosokat te puhapöcsi irigy … !

  • tidzsey

   Tényleg ostoba vagy csak az olvasás és az értelmezés együtt nem megy?

   • BBB

    Vagy te bazdmeg egy kibaszott ostoba, itt történt a házunk előtt a dolog!!!! És kurvára nem volt szabályos a motoros!!! úgyhogy okosan otobázzál te jellemtelen!!!!!

    • KutyaZX14

     Kedves BBB!
     A tűrhetetlen hangnemű, obszcén, személyeskedő kommenteket nem tűrjük az oldalon. Kérlek, tartsd ezt szem előtt, egyéb esetben a többi hozzászólást is kénytelenek vagyunk törölni.
     Köszönjük!

     • Látom, sikerült néhány intellektusát tekintve kevésbé szerencsés polgártársat is elérni a cikkel. A karakterek mennyiségét figyelembevéve, ez bizony megsüvegelendő teljesítmény 😀

 • Atesz

  Mikor történt a baleset? :O

 • Koppány Marcell

  Az ilyen kategóriába tartozó sofőrök fordulnak be a bekamerázott csomópontban arra amerre nem szabad, majd picsognak a büntetés miatt.

 • krampam

  Záróvonal? Zebra? Sajnos, nagyon keveseket érdekelnek ilyen apróságok… Legjobb, amikor megállok (biciklivel, motorral, de volt már ilyen esetem autóval is) a zebra előtt, majd kielőz a kocsival, s elhúz, persze én nem viccből állok meg hanem a gyalog miatt, de hát gondolkodni tilos…

  • LaciK

   Mondjuk volt olyan hogy Üllői úton előttem megy a mazsola, lassít-gyorsít, kóvályog, mint aki telefonál közben. Priusom van és a villanymotor 50 alatt szeret dolgozni de ez azért már elég idegesítő volt így is. El is határoztam hogy otthagyom ezt a kiszámíthatatlan veszélyes gyökkentet az első adandó alkalommal, amikor nem jönnek szembe, aztán egyszer az eddigieknél is jobban lelassít, nem határozottan csak mint aki nem figyel a vezetésre, na erre fogtam és megelőztem. Éppen egy gyalogost akart elengedni a félig lekopott zebrán, gyalogost takarta. Aztán még mutogat nekem (telefonnal a kezében).
   Tanulság? Vezessünk a forgalom ritmusában, és egyértelmű jelzésekkel. Gyalogost nem csalogatunk le a zebrán, ha mégis úgy jön ki a lépés hogy célszerű, akkor határozott és egyértelmű lassítással és jelzéssel engedjük el, miközben nézzük a mögöttes forgalmat. Én gyalogosként sem várom el hogy ha az úton két autó megy akkor elengedjen az utolsó, meg tudom várni míg elmennek.

 • Robi

  Kresz vizsgán is nagyon kevés kérdés van záróvonallal kapcsolatban.
  Mennyi egy ilyen záróvonalon megfordulás birsága, 50eFt?

 • Haraszti Béla

  Kedves Kutya!
  Ne hülyéskedj,nem gondolod,hogy nem tudja hogy nem lehet megfordulni záróvonalon?Csak nem érdekli.Hagyjuk, hogy még mi kellene.Menj el vizsgázni Te önként.Hatásvadász kezd lenni az oldal.

  • Nemes Viktor

   Szerintem nem ő írta a cikket (ld. fejléc). Amúgy meg teljesen igaza van az írónak: Nem ABS-es meg ESP-s verdák kellenek az utakra, hanem mocskosul rendet tenni a fejekben, hogy végre a másikra figyelve vezessenek és éljenek az emberek.

  • Kiss Noémi

   Ember, valami fordítva van bekötve nálad… Pont arról írnak a link alatt, hogy ne dőljünk be az ilyen kamuhíreknek, vagyis a hatásvadász szennylapokat (mindenegyben, hírek-online, hvq.com stb.) cáfolják vele.

   • haraszti béla

    Fordítva Te lehetsz bekötve,de ezt lehet benéztem.A zt amit te olvastál,én nem látom.Lehet a bekötés miatt.A hatásvadász szarokat lehet Te olvasod,én nem.

    • Menj orvoshoz, mert ijesztő tüneteket produkálsz 🙂

 • Bencs Balázs

  Na, én pontosan az ilyen esetek miatt utálom az összes autóst!!

 • ThomAce

  Ez a jelenség – sajnos azt kell, hogy mondjam – rendszeres Székesfehérváron. Jó-pár esettel találkoztam, egy bizonyos mennyisége meg is van felvételen. Lehet, ebből is csinálok egy jó kis snittet. Pár évvel ezelőtt, az elkerülőre fordultam ki az Újcsóri út elején / Palotai út végén található körforgalomból, mikor is a szélső sávba húzódott egy autós. Mivel késő este volt, (cca 10 óra) és amúgy is fáradt voltam, nem is húztam neki. Autósunk ekkor minden index és előjel nélkül keresztbe fordult előttem az úton. Fékezés és kikerülőmanőver árán és persze mivel észrevett, sikerült elkerülni a balesetet. Az autó tőlem pár centire állt meg. Záróvonal, két sávon át, index nélkül képes volt megfordulni.

  De mondok másik esetet is. Ez tavaly történt. Belváros, forgalmas utca. Parkolóból úgy fordult meg a záróvonalon barátunk, hogy se index, se tükör – holttér ellenőrzés nem volt. Szép nagy autójával úgy gondolta, hogy neki most itt éppen megfordulhatnéka van. És még sok más esetet tudnék emlegetni. Berényi úton rendszeres, hogy a záróvonalon fordulnak meg, vagy éppen a szembe sávban, mindezt forgalomban. Kész túlélőtábor + vezetéstechnikai tréning itt közlekedni.

 • LaciK

  Hasonlóan jártam egyszer én is, bár én nem szenvedtem balesetet. Valahogy eddig mindig kiszúrtam azokat akikkel vigyázni kell ezért óvatosan kezdtem előzni amikor kitette az indexet jobbra lehúzódott jobbra és befordult elém balra.