Olvasói: Átvertek a pályamatricával…

Olvasói: Átvertek a pályamatricával…

- Kategória: Vélemény
14

Muszáj az eladó helyett is odafigyelnünk, mert – mint Ádám történetéből kiderül -, utólag már hiába reklamálunk…

Kedves Hegylakók Magazin! Ezúton szeretném elmesélni, hogy jártam ma az ország legdinamikusabban fejlődő töltőállomás-hálózatának egyik benzinkútján. Azért írok most, mert gondolom idén még nem sok motoros társunk jutott el addig, hogy túrája során az autópályát válassza, s pályamatricát váltson, ezért leginkább az ők figyelmét szeretném felhívni, nehogy ugyan abba a csapdába essenek mint én.

A töltőállomás kiírása szerint nincs külön matrica motorra, amit a személyzet is megerősített. Már bánom, hogy nem ott a helyszínen kerestem rá, hogy igazat mondanak-e…

Már nem árulunk motorosmatricát, sajnáljuk…

A sztori viszonylag egyszerű, már elég régóta használom idén a motort, ám most éreztem azt, hogy itt az ideje hogy az autópályázzak vele kicsit. Gondosan előkészültem az útra, így már előző nap tankoltam és megváltottam a 10 napos (heti) matricámat motorra. Illetve csak váltottam volna, ugyanis a kúton tájékoztattak, hogy idéntől már nem él a D1M, azaz a motoros 10 napos matrica, mint ahogy azt a tájékoztatójuk is mutatja (illetve pont hogy nem mutatja), tehát mostantól D1 matrica kell a motorra is, pont kétszer annyiért (kerekítve) 3000 forintért.

Hát gondoltam oké, ezt is benyeljük, megvettem a D1 matricát, majd hazamentem, hogy utánaolvassak, mikortól is szűnt meg a D1M matrica. Legnagyobb meglepetésemre viszont azt tapasztaltam, hogy bármelyik oldalon nézem, mindenhol elérhető, kapható a D1M matrica 1470 forintért. Ekkor azonnal telefonáltam a töltőállomáslánc ügyfélszolgálatára, ahol közölték, hogy a tájékoztatójuk a kúton ki van helyezve, és ha azon nem szerepel D1M, akkor nincs, de azért kedvességből átirányítottak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatára, ahol megnyugtattak: ez a kategória létezik, és fel is fogják venni a kapcsolatot az érintett céggel, hogy kiküszöböljék a hibát.

Pár perces kutatás után rögtön kiderült, mégiscsak van motorosmatrica, ami ráadásul éppen felébe kerül, mint amit rám sóztak

Hazudtak, mégis én szívom meg

Viszont az is kiderült, hogy esetemben buktam a D1M és D1 matrica közti különbözet árát, ugyanis szívesen átírják, de a módosítás összege pontosan 1470 forint, úgyhogy a különbözetek levonása után nem maradna egy fillér se, így akármit csinálok, buktam a pénzem másik felét – már nem mintha olyan hatalmas összeg lenne – de azért mégiscsak felháborító!

Feleslegesen elköltöttem úgy 1500 forintot, ráadásul azt sem tudták megmondani, hogy ez egyáltalán érvényes-e a motoromra, hiszen nem a megfelelő (D1M) kategória, hanem „sima” D1

Ráadásul, a kategóriajavításhoz fel kell keresni az egyik irodájukat, úgyhogy annyira nem mozgat meg a dolog, hogy ennek még utána is járjak. Próbálkoztam a helyszíni korrigálással is, de az sajnos a vásárlást követő öt-tíz percen túl esélytelen mutatvány.

Ezek után már csak az a kérdés, hogy kapok-e bírságot a nem megfelelő kategória besorolású matricahasználatért, ugyanis a kúton nem tudták egyértelműen megmondani, hogy mi a helyzet ez ügyben!

Ellenben az útdíjszolgáltató megnyugtatott, szerintük ezért nem járhat bírság, na majd meglátjuk, elvégre a módosítás ugyan annyiba kerül utólag is mintha vennék egy új D1M kategóriás matricát. Szóval kedves Motorostársak, figyeljetek, nehogy Ti is úgy járjatok mint én, aki elhittem, amit az eladók állítottak – bár ne tettem volna… Széles Utat!