Honda: Új fejezetet nyitunk a járműipar történetében

Honda: Új fejezetet nyitunk a járműipar történetében

- Kategória: Hírek
0

Közös, mesterséges intelligenciával kapcsolatos, fejlesztésekbe kezd a Honda és a Boston University. A közös munka különféle, a mesterséges intelligenciához (AI) kapcsolódó, adatvédelmi, illetve -titkosítási fejlesztésekre irányul, s természetesen a hatékonyabb, biztonságosabb és élvezetesebb közlekedést szolgálja.

A tervek szerint ún. Együttműködő Intelligenciát (Cooperative Intelligence-t) dolgoznak ki a szakemberek, amelynek három fő ismérve, hogy kibővíti az emberek lehetőségeit, együtt él és növekszik a társadalommal, valamint képes reagálni az emberi érzésekre. A Boston University és a Honda szakemberei, közöttük Dr. Azer Bestavrosz, az egyetem számítástechnikai részlegének professzora és Dr. Bernhard Sendhoff, a HRI Europe elnöke vesznek részt a munkában.

Egyelőre nem az a cél, hogy helyettünk „gondolkodjanak” és cselekedjenek a gépek, de  a fejlett technika révén biztonságosabbá válhat a vezetés, ami – járműfajtától függetlenül – a közlekedők közös érdeke. Ennek egyik első, kézzelfogható jele, hogy a BMW, a Honda, a Kawasaki és a Yamaha vezetői máris megállapodtak, hogy a jövőben közösen fejlesztik az egymással kommunikáló járművek legfőbb rendszereit

Okosobotok és gondolkodó járművek

A Honda célja, hogy olyan adatkezelési technológiák szülessenek, amik lehetővé teszik az emberek számára, hogy meghatározzák, mely adataikat kívánják megosztani és melyeket nem. Az első projekt 2017. május 1-én vette kezdetét, s a Honda elképzelései szerint a jövő társadalmában a Cooperative Intelligence rendszerre épülő járművek és robotok elfogadott, megbízható eszközök lesznek, és komoly szerepet játszanak majd az emberek hétköznapjaiban. Hogy az együttélés minél hatékonyabb és élvezetesebb legyen, egyszersmind kibővítse az emberiség lehetőségeit, a Honda gőzerővel folytatja fejlesztéseit, s hamarosan újabb korszakalkotó újításokkal áll elő.