Lélegzetelállító egykerékrekord robogóval!

Lélegzetelállító egykerékrekord robogóval!

- Kategória: Cikkek
0

A japán kaszkadőr, Masaru Abe május elején beírta magát a rekordok könyvébe a világ leghosszabb egykerekezésével. A 33 éves fiatalember 13 óra alatt nem kevesebb, mint 500 532 métert tett meg Yamaha Jog robogója hátsó kerekén anélkül, hogy akár egy pillanatra is megállt volna!

Felmerül a kérdés, hogyan oldotta meg a tankolást? Nos, természetesen menet közben, segítői egy kis flakonban adtak neki naftát, melyet ő maga töltött az üzemanyagtartályba, csak hogy el ne unja magát az egész napon át tartó egykerekezés közben…

Az eredeti cél 600 kilométert lett volna, de tizenkét óra után a pilóta már könnyekben tört ki a fájdalomtól, mindene fájt, és majdnem feladta. De a küzdő szellem végül győzedelmeskedett, folytatta, amíg csak tudta, és végül egy órával később gyűrte le az elképesztő fáradtság, éhség és a kiszáradás.

Ez volt a legnagyobb fájdalom, amit valaha éreztem. A karjaim teljesen elgyengültek, már nem is éreztem őket. A látásom elhomályosult, szinte nem is voltam tudatomnál, teljesen kiszáradtam. Soha ne tapasztaltam ilyet előtte – mondta teljesítménye után az új rekorder.

Masaru nem mellesleg egy 1991 óta fennálló csúcsot döntött meg ezzel, akkor honfitársa, Yasuyuki Kudo 331 kilométer tett meg 8 óra 18 perc alatt.