Metzeler Roadtec 01-teszt: itt a vége!

Metzeler Roadtec 01-teszt: itt a vége!

- Kategória: Teszt
0

Tartalmas egy évet töltöttem a Metzeler Roadtec 01 és a Honda társaságában, de most ideje búcsúzni…

Bármilyen hihetetlen, ez a nap is eljött: lekerültek a Metzelerek a motorról. Egy hosszabb túra előtt állok, ismét a csodás Alsó-Ausztriát fedezzük fel, ahol 2016 tavaszán az első tapasztalatokat szereztem az abronccsal.

Roadtec01
Így fest a hátsó abroncs 13 ezer kilométer után egy 1100-as sportmotoron. Van még kérdés?

Alig két milliméteres mintamélységet mérek a hátsón, ez minden bizonnyal kevés lesz az előttem álló 1500-2000 kilométerre,  s mivel nyugati szomszédunknál bármikor lehet nagyobb eső, sőt durva hideg is a hegyekben, nem kockáztatok.

Az abroncs hazai forgalmazója az R17.hu

Roadtec 01: páratlan futásteljesítmény!

Véleményem szerint a Metzeler kimondottan jól teljesített, nem éppen kímélő üzemmódban, nagy és erős motorral is csaknem 13 ezer kilométert (!) futott el a hátsó gumim, s jelenlegi állapotát látva simán elférne még benne egy ezres. Az utolsó pillanatig jól viselkedett, az igazán cudar, már-már fagyos, párás reggeleket leszámítva nem csúszott, megbízhatóan tapadt végig a szokásos, tempós közlekedés mellett is.

Érdekesség, hogy a korábbi mérések alapján úgy saccoltam, valahol 11 600-12 400 kilométer között érem majd el a kopásjelzőt, s lám, ilyen tekintetben is nagyot alkottak a Metzelernél: az idősebb túragumikkal ellentétben erre egyáltalán nem jellemző, hogy az utolsó 1-2 milliméter gyorsabban futna le, sőt, tulajdonképpen pont ez a rész bizonyult a legtartósabbnak.

roadtec01
A Metzeler Roadtec 01-teszt záróértékei: Mintamélység – 12 311 kilométer után – elöl középen: 2,6 mm, szélén: 2,6 mm. Mintamélység hátul középen: 1,74 mm szélén: 2,2 mm

Ennél is meglepőbb, hogy a hellyel-közzel beeső autópályázás dacára sem kopott kockásra, tehát az utolsó néhány ezer kilométeren is szép kerek profilja maradt, élvezetes volt vele motorozni. Nálam jelesre vizsgázott, nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki nagy és erős gépre egy kiváló tapadású, egyszersmind kiugróan tartós abroncsot szeretne.