Rendőrség: így kerülsz őrizetbe a jogsid miatt!

Rendőrség: így kerülsz őrizetbe a jogsid miatt!

- Kategória: Hírek
9

Sokan azt hiszik, egyszerű csíny, ha nincs megfelelő jogsikategóriájuk a motorhoz, esetleg papírok nélkül vagy eltiltás alatt ülnek nyeregbe. Lám, sokadszor bebizonyosodott, hogy ilyenkor gyorsan kattan a zár a motoros mögött…

Tegnap este, azaz augusztus 8-án, Tatabányán, a Szent György úton ellenőriztek a rendőrök egy robogóst. A 25 éves helyi lakos úgy gondolta, hogy ha már nincs jogosítványa – miután azt korábban bevonták -, akkor biztosítást sem köt a gépre – derült ki az igazoltatás során. A zsaruk nem sokat teketóriáztak, előállították a helyi rendőrkapitányságra , és hogy mielőbb bíróság elé álljon, őrizetbe is vették.

Mit kockáztat, aki eltiltás alatt vezet?

A szabálysértési törvény 156/A. §-a alapján többféle módon is büntethető: elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható az ilyen sofőr. Márpedig az elzárás nem tréfa: legalább egy, de akár hatvan (!) napig is ott rostokolhat, akit elkapnak, tehát nem éri meg kockáztatni – rács mögé kerülni és 150 ezret kicsengetni elég súlyos ár pár óra motorozásért.