Rendőrség: így kerülsz őrizetbe a jogsid miatt!

Rendőrség: így kerülsz őrizetbe a jogsid miatt!

- Kategória: Hírek
9

Sokan azt hiszik, egyszerű csíny, ha nincs megfelelő jogsikategóriájuk a motorhoz, esetleg papírok nélkül vagy eltiltás alatt ülnek nyeregbe. Lám, sokadszor bebizonyosodott, hogy ilyenkor gyorsan kattan a zár a motoros mögött…

Tegnap este, azaz augusztus 8-án, Tatabányán, a Szent György úton ellenőriztek a rendőrök egy robogóst. A 25 éves helyi lakos úgy gondolta, hogy ha már nincs jogosítványa – miután azt korábban bevonták -, akkor biztosítást sem köt a gépre – derült ki az igazoltatás során. A zsaruk nem sokat teketóriáztak, előállították a helyi rendőrkapitányságra , és hogy mielőbb bíróság elé álljon, őrizetbe is vették.

Mit kockáztat, aki eltiltás alatt vezet?

A szabálysértési törvény 156/A. §-a alapján többféle módon is büntethető: elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható az ilyen sofőr. Márpedig az elzárás nem tréfa: legalább egy, de akár hatvan (!) napig is ott rostokolhat, akit elkapnak, tehát nem éri meg kockáztatni – rács mögé kerülni és 150 ezret kicsengetni elég súlyos ár pár óra motorozásért.

 • LaciK

  Nos, ha elvennék a jogsim gyorshajtás miatt én is vezetnék tovább, mert egyszerűen nem alternatíva hogy nem vezetek. Ez még a börtönt is lazán megéri, mert ha nincs mi veszítenem akkor nincs okom hogy betartsam a társadalmi normákat.
  Szóval jobban járnak ha csak simán pénzbüntetést kapok a gyorshajtásomért, mert az jobban visszatart.

  • Attila Nagy

   “mert ha nincs mi veszítenem akkor nincs okom hogy betartsam a társadalmi normákat.” Ez nagyon, nagyon csúnya volt.

   • LaciK

    Hazudhatok is ha szeretnéd, de én inkább mellőzöm a képmutatást.

    Gondold végig. Ha elveszik a jogsim, akkor nem csak arról van szó hogy pár hónapig busszal kell járnom, hanem mozgásképtelen leszek, mert nem a belvárosban lakok. Ugrik a munkám, nincs bevételem, bedől a hitelem, éhezek, elmegyek trafikot rabolni és embereket ölök közben, elkapnak börtönbe kerülök, pár évig élek a te adódból, aztán megyek tovább bűnözni mert így már tuti nem lesz munkám többet.

    Akkor már jobban jár mindenki, ha vezetek tovább.

  • Nickmack

   Mert a börtönben aztán rendben lesz minden, nem veszíted el a munkádat, nem dől be a hiteled, simán fizeted a rabkeresetből. Ha ennyire szar helyen laksz, neked csak az marad, hogy nem hajtasz gyorsan.

   • LaciK

    Te most trollkodsz, vagy tényleg ilyen nehéz a felfogó képességed?
    Rendben a te kedvedért megpróbálom 160 karakterben leírni.
    1. Elveszik a jogsim->nem vezetek->éhen halok
    2. Elveszik a jogsim->nem vezetek->bűnözni kezdek->börtönbe kerülök
    3. Elveszik a jogsim->vezetek->börtönbe kerülök

    • Nickmack

     A jogosítványodat nem veszik el a semmiért.
     Azaz, amíg nem érsz el annyit az életedben, hogy rendesebb helyre költözhess, vagy rendesebb munkahelyed legyen, addig számodra az egyetlen lehetőség, hogy nem sérted meg a szabályokat. Akkor nem fenyeget az a veszély, hogy elveszik a jogosítványodat.
     Mit nem értesz ebből?

     • LaciK

      És te mit nem értesz meg abból, hogy ha valakinek mégis elvették, akkor nem marad más lehetősége, mint tojni arra, hogy nincs papír?
      Szörnyülködni, meg cikket írni, hogy jogsi nélkül vezetett valaki, de igazából ez teljesen érthető és logikus.

     • Nickmack

      Ez egy nagy baromság, ha nem vagy egy végtelen nagy lúzer, akkor ezer más lehetőséged van. Persze, meg kell magyarázni otthon, hogy azért költöztök csepeli/avasi panelbe, mert apunak nem való a vezetés, és ugyanezért van az előszobában a lomisoktól vett bicikli is, de kb. ennyi.
      Ha valaki semmiféle kiutat nem lát egy maga által okozott helyzetből, mint a társadalmi normák felrúgása, az eleve ne is vezessen emberek között tonnányi vasat, mert alkalmatlan rá.

  • Galambos Dániel

   Ahhoz sokat kell gyorshajtanod, hogy elvegyék a jogsidat, vagy nagyon hülyének lenned. Mondjuk ittasan vezetni, súlyos balesetet okozni, sat9bbi.