GumiGuru: Érdemes Mitasra váltani Michelinről?

GumiGuru: Érdemes Mitasra váltani Michelinről?

- Kategória: Gumiguru
4

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: A gyári abroncsot szeretném lecserélni a DL 650 XT-en, és a Michelin Anakee Wild és a Mitas E 07 között vacillálok. Szerettem volna kérdezni, hogy vannak-e visszajelzések a Mitasról? Külföldön dicsérik, de fontos lenne a véleményük. Válaszukat előre is köszönöm!

Nátán

VÁLASZ

Kedves Nátán! Véleményem szerint a Mitas egy kevésbé átgondolt mintázat, mint az Anakee Wild. Kevésbé is ismerem, sőt hazai tapasztalatok nem is igazán vannak erről a gumiról, úgy gondolom, hogy ez nem véletlen, kevesen használhatják ezt a mintázatú abroncsot.

Suzuki DL650

A gumiválasztásból adódóan gondolom a terepezés főbb szempont, mivel kizárólag aszfaltos használatra fölösleges lenne ilyen agresszív mintázatú köpenyt használni. Ebben biztos hogy az élen jár a Michelin, így ha ezt a szempontot vizsgáljuk, akkor ezt a márkát javaslom neked.

 • jóskapista

  Ha nekem nincs tapasztalatom, nem is ismerek olyat, akinek van, akkor nem javasolok semmit. De ez csak én vagyok.

 • Ak81

  Ha aszfalt utakon mész inkább, akkor ott van a nagyon dicsért Tourance Next, ill az új Pirelli Scorpion trail II. Mindkettő teszt nyertes…
  Sajnos egy defekt miatt csak az Anakee 3ra tudtam váltani, ami abszolút fölül múlta az elvàràsom, nem beszélve a gyári Bridgestoneokat.
  Üdv Aky – V Strom 650 2014

 • Erdélyi Norbert

  Én a gyári (borzalmas) Bridgestone-tól 12.000 km után váltam meg, most Michelin Pilot Road 4 Trail van fent (nem terepezek), eddig (2.500 km után) teljesen meggyőző…
  Üdv: Norbi, V-Strom DL650 2015

 • Frenky

  Én xtz 660 ténéré 94es en, MITAS E07 hasznalok elől hátul, főként aszfalton, atlag 22.000km megy el, pedig nem szoktam kímélni, most a harmadik garnitúra van rajta, nekem bevált.