GumiGuru: Gyári hibás abroncs az Yamaha MT-09 Traceren?

GumiGuru: Gyári hibás abroncs az Yamaha MT-09 Traceren?

- Kategória: Gumiguru
1

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Most cseréltem gumit a YamahaMT-09 Traceremen, Dunlop RoadSmart 3-ra, de azóta 150km/óra felett annyira kóvályog az eleje tükörsima úton is, hogy már majdnem balesetveszélyes. Tapasztaltatok már ilyet? Előtte Pirelli Angel GT volt, azzal semmi ilyet nem tapasztaltam.

Válaszotokat előre is köszönöm!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Szokatlan tünet, hogy ekkora tempónál ilyen rendellenességet mutasson a motor és az abroncs. Amennyiben rögtön a szerelés után tapasztaltad ezt, azonnal érdemes visszamenni a műhelybe, ahol a gumicsere történt, és ellenőriztetni a motor állapotát. Mivel az MT-09 egy új modell, kétlem hogy teleszkóp, kormánycsapágy stb. problémája lenne, ezt ki is zárnám a kiváltó okok közül.

Egy új abroncs is lehet gyári hibás

Első körben javasolnám, hogy vegyék le az abroncsot, centrírozzák ki, és amennyiben sok súlyt kér, akkor optimalizálják annak helyzetét – de ezt egy szakszervizben tudniuk kell.

Yamaha MT-09 Tracer

Amennyiben ez után is tapasztalható a jelenség, akkor érdemes lehet az abroncsot bevizsgáltatni vagy garanciában cseréltetni, hisz’ nagyon nem jellemző, de elképzelhető, hogy gyártási hibás. Első körben a motor műszaki állapotát kell felülvizsgálni, amennyiben ez 100%-os, és gyanítom hogy ez lesz, ha az előző gumival nem tapasztaltál ilyet. Bízom benne, hogy nem szerelési hibából adódik ez a probléma…