GumiGuru: Mit tegyek a Yamaha MT-07-re?

GumiGuru: Mit tegyek a Yamaha MT-07-re?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

 

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Nemrég lettem tulajdonosa egy Yamaha MT-07-nek. Jelen pillanatban egy MICHELIN PILOT ROAD 3 van rajta, mely lassan cserére érett. Sok tapasztalatom még nincsen vele, de eddig nagyon tetszik a viselkedése. Előző motoromon egy DUNLOP ROADSMART II volt. Semmi baj nem volt vele, de nem is fogott meg annyira, hogy mindenáron ugyanilyen kelljen nekem.

Főként városban használom, esőben és hidegben is. Évente max. 1-2 kisebb belföldi túra. Fontos lenne a tapadás mind esőben, mind pedig szárazon. Amiken elgondolkodtam, az a MICHELIN PILOT ROAD 4 és a METZELER ROADTEC 01, de nagyon jókat olvastam a Hegylakókon a DUNLOP ROADSMART III-ról is. A szívem picit a Michelin felé húz, a kíváncsiság valami új felé pedig a Metzeler-re esne. De az eszem azt mondja, hogy ne zárjam ki a Dunlopot sem. Ezek alapján mit javasoltok?

Előre is köszönöm a választ!

Szép napot! Üdv, Zoli

VÁLASZ

Kedves Zoli! Az MT-07 egy kellemes kis kéthengeres gép, könnyű motor, jó felépítéssel, nagyon jó fordulékonysággal, ezért illik rá egy olyan gumit tenni, amivel kiaknázhatjuk a motor erényeit. A Pilot Road 3 egy nem rossz profilú abroncs, viszont ennél már sokkal jobbak is vannak a piacon. Jogosan hajlasz az utódmodell irányába, ezt az ötletedet én is csak támogatni tudom, az biztos, hogy jól jársz a Road 4-gyel, a gyártó legnépszerűbb modellje, s nem véletlen.

Sportos és tartós – Pilot Road 4

Ez  a modell a Pilot Power 3 karkaszára épült, így az irányíthatóságra nem lehet majd panaszod. A Roadtec 01 gyakorlatilag ugyanez a kategória, mintázata nagyban hajaz az előbb említett abroncsra, s ha első látásra nem is, de technikailag nagyon sok hasonlóság van a kettő között. Vízgyűjtő furatok, vállrészekig kivezetett széles mintacsatornák stb. Ez a két abroncs kifejezetten jól működik esőben, hidegben így ennek a kitételnek is megfelelnek.

Yamaha MT-07

A RoadSmart III valóban egy nagyszerű termék, minden tekintetben hozza azt a szintet mint az előbb említett két abroncs, semmivel sem teljesít az elvárások alatt. Miért nem javaslom ezt neked? Mivel a Michelin felé húz szíved, valamiért biztos kevésbé tetszene ez utóbbi, holott legalább olyan jó, sőt… Ezek tudatában a Road 4 lesz a te abroncsod, de ismétlem, inkább érzelmi, mint technikai alapon, mivel a felsoroltak mindegyike tökéletes ilyen kihívásokra.