Motorosok a zaklatások ellen – csatlakozz Te is!

Motorosok a zaklatások ellen – csatlakozz Te is!

- Kategória: Hírek
17

Kedves Motoros Társaim! Az elmúlt évben egy amerikai mintából kiindulva elindítottunk hazánkban is egy motoros kezdeményezést, amiről ez úton szeretnélek tájékoztatni benneteket.

Több amerikai motoros csapat is alakult olyan céllal, hogy a segítséget kérő bántalmazott, zaklatott ügyfelek kérésére a segítségükre siessenek. Úgy gondoltam, hogy a magyar motorosok legalább annyira összetartóak és segítőkészek, mint amerikai társaik, ezért elindítottam a SzelídMotorosok.hu portált és a Facebookon a „Motorosok a zaklatások ellen” oldalt,  illetve vele párhuzamosan egy ugyan ilyen nevű zárt csoportot.

A motorosok jó emberek…

Bíztam a hazai motoros társadalomban, és nem kellett csalódnom, mert a kezdeményezéshez folyamatosan csatlakoztak társaink. Időközben érkeztek hozzánk megkeresések, hogy segítségre van szükség különböző ügyekben, és ilyenkor mindig útra keltek tagjaink, és mentek, mentünk, ahová éppen hívtak bennünket. Természetesen ezért soha semmilyen ellenszolgáltatást nem kértünk, és nem is kaptunk, és ez a továbbiakban is így fog történni. Volt alkalom, amikor egy ilyen akció miatt 400 kilométert motoroztam munkaidő után, de nem csak én mentem ilyen nagy távolságból, hanem több társam szintén több mint száz kilométerről ért a helyszínre.

Rászorulók vagy beteg gyerekek? A lényeg, hogy a csoport tagjai időt, energiát nem kímélve útra kelnek, ha valaki segítségre szorul!

Most azért kértem a Hegylakók csapatának a segítségét, mert sok társunk nem használja aktívan a közösségi oldalakat, viszont az internetet igen, és mivel az oldal bejegyzései immáron havonta 100-110 ezer motoroshoz eljutnak, így reményeim szerint már szinte nem is marad olyan kétkerekű kis hazánkban, aki nem értesül kezdeményezésünkről.

Arra szeretnélek tehát kérni, hogy a fenti oldalainkat nézd át, és ha egyetértesz törekvéseinkkel, akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon vagy regisztrálj a SzelídMotorosok oldalon. Hogy miért kérem ezt Tőled? Nagyon egyszerű a válasz. Azért, hogy tagjainknak ne kelljen alkalmanként több száz kilométert menniük, ha segítség kell valakinek, elvégre egy bizonyos létszám fölött már elérhető, hogy az ország minden pontján tudjunk segíteni úgy, hogy legfeljebb csak 50-60 kilométert kell megtenni tagjainknak.

Mit várhatsz cserébe? Ha ezt kérdezed, akkor nem közénk tartozol – a jó cselekedet egyszerű emberi kötelességünk, nem azért vagyunk segítőkészek másokkal, hogy azért anyagi vagy egyéb javakkal gazdagodjunk…

A fizetség? Csak egy mosoly…

Idén már második alkalommal tartunk találkozót, ahol személyesen beszélgethetünk erről – éppen mától zajlik három napon át az Országos Szelíd Motorosok Találkozója. Az esemény helye: Sarud, Tisza-tó. A programunk részletesebben itt található: Szelíd Motorosok Találkozója – Sarud

Légy a „Critical Mass” része, gyere el a találkozóra, és érezd jól magad!

Üdvözlettel,

Mihály Zsolt