Olvasói: 3500 kilométer az Alpokban

Olvasói: 3500 kilométer az Alpokban

- Kategória: Események, Kiemelt cikk, Túra

Csaba beszámolója igazán élvezetes olvasnivaló, ugyanakkor komoly segítség is, ha valaki hasonló körre vállalkozna. Fogadjátok szeretettel a részletes túrabeszámolót!

 

Szöveg és képek: P. Csaba

Testvéremmel elterveztük, hogy idén csinálunk egy hatnapos túrát. Kitűztük az indulás napját, szállást interneten keresztül foglaltunk, megbeszéltük, miket szeretnénk megnézni, majd némi kompromisszum árán sikerült kialakítani az útvonalat. Feltöltöttük az útvonalakat a GPS-re és vártuk a start napját. Az indulás előtti este összepakoltunk minden felszerelést, és vártuk a korai ébresztőt…

Csodálatos idő a Timmelsjoch-hágón

1.nap – Hajnal négykor ki az ágyból!

Átnéztük a cuccokat, nehogy itthon hagyjunk valamit. Ötkor elindultunk Fertőrákosról Ausztria felé, s 15 km után jött a monoton, de hasznos autópálya, közben megálltunk tankolni és felfrissíteni magunkat. Németország határán, körülbelül 10-15 perces araszolásban volt részünk, de a határt átlépve újra autópályán folytattuk az utunkat, és egy kanyarral, úgy másfél óra múlva ismét Ausztriában voltunk, már csak 2 órányira a szállásunktól. 13 óra 15 perckor értünk oda, de a recepción senkit nem találtunk, a kulcsunkat viszont kitették egy papírral amire rá volt írva: nyugodtan el lehet foglalni a szobát. Felpakoltunk és a nap hátralévő részét a panzióban töltöttük, kipihentük az utat.

A megunhatatlan Stelvio, ahol most is tömeg volt…

2.nap – Reggeli után elindultunk Svájc felé

Öt perc után már el is értük a határt, egészen pontosan Davos felé vettük az irányt a Füela-Pass érintésével – leírhatatlanul szép tájon motoroztunk végig. Davosba érve megszomjaztak a motorok, találtunk is egy kutat, sajnos automata volt, nálunk viszont csak nagy címletű frank, ami miatt nem tudtunk tankolni, mivel ezek a kutak csak egy papírt adnak vissza… Pár perces keresgélés után végre találtunk egy normál benzinkutat, s egy kicsi pihenést követően újra nyeregbe pattantunk. A 28-as úton mentünk egészen Landquart-ig, innen a 313 és a 19-esen haladva elértük az Oberalp-Passt. Sajnos itt sokat nem tudtunk időzni, mert kis késésben voltunk, így a Furkapasson megálltunk párat fényképezni, megörökíteni a magával ragadó tájat.  Innen Guttanen felé mentünk a Grimsel-Passon keresztül.

Hibátlan időjárás várt minket a Furka-passon is

Itt is csináltunk fényképeket, de sajnos nem úgy tudtunk haladni, ahogy terveztük. Gadment elérve már gyülekeztek az esőfelhők, úgy gondoltuk hát, ideje felvenni az esőruhát, de mivel nagyon meleg volt, így egyelőre csak a gatyába ugrottunk bele.Nekivágtunk az utolsó szakasznak, az újabb pompás hágóknak. Hätzingentől sajnos leszakadt az ég, hirtelen óriási szél kerekedett. Nem láttunk el az orrunkig se, az első benzinkúton megálltunk. Pár perc után csillapodott, és megcéloztuk a szállásunkat. Útközben ránk sötétedett, amit nem bántunk meg, mert felejthetetlen látványban részesültünk, ugyanis – mint kiderült – Nemzeti Ünnep volt Svájcban, és  a hegyeken hatalmas tüzeket raktak, illetve volt, ahol tűzijátékot is fellőttek.  Szájtátva ámultunk, micsoda látvány, majd a hosszú nap végén este tízkor érkeztünk vissza a szállásra. Kimerítő, de élményekben gazdag napunk volt.

Te is belevágnál?

Ha kedvet kaptál a túrához, az alábbi itinerek alapján bejárhatod ezt a csodás túrát:

1.nap: https://goo.gl/maps/WWq4ehUvLXC2

2.nap: https://goo.gl/maps/ansYtr3bjFp

3.nap: https://goo.gl/maps/3xpwoi4qW3u

4.nap: https://goo.gl/maps/wFMa4h1Cssp

A kevésbé ismert, de lenyűgöző Silveretta

A folytatásban következnek az újabb lenyűgöző csúcsok, a túrán készített, látványos klip és a legismertebb Európai hágók…

Folytatás a 2. oldalon

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz