Talma a BMW új márkanagykövete!

Talma a BMW új márkanagykövete!

- Kategória: Kiemelt cikk
0

Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző, a 2007-es MotoGP 125 cm3-es kategóriájának világbajnoka idén egy vadonatúj BMW G 310 R motorkerékpárt használ.

Talma motorsportkarrierje több mint húsz éves múltra tekint vissza: 14 évesen, 1995-ben indult először felnőttversenyen, majd 1999-ben megnyerte a Magyar Bajnokságot és az  Alpok-Adria kupát. 2000-ben az Európa-bajnokságon összetettben az ötödik helyen végzett. Első jelentős sikereit a MotoGP sorozat 125-ös kategóriájában 2005-ben a RedBull KTM csapatában élte meg, három futamon is első lett: Mugellóban, Assenban és Katarban is a dobogó legfelső fokára állhatott, míg a bajnokságban bronzérmet szerzett.

talmacsi
Gábor és új motorja, a BMW G 310 R

Világbajnok a MotoGP-ben

Az Aspar Aprilia versenyzőjeként 2007-ben ugyanebben a kategóriában megszerezte világbajnoki címét. 2014-ben saját csapatot alakított Talmácsi Racing néven, ahol komplett motorsport képzést kínálnak fiatal magyar tehetségeknek. Jelenleg az újonnan alapított vállalkozásait Talmácsi Group név alatt működteti. Talmácsi Gábor számos díjat és elismerést kapott, többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét és Aranysisak- Casci d’Oro díjat 2007-ben, többször választották az Év Sportolójának, különböző grémiumok az Év Emberének, illetve 2011-ben az Év legnépszerűbb sportolójaként a legtöbb médiamegjelenés is az ő nevéhez köthető.

Talmácsi és a BMW G 310 R

A BMW G 310 R szíve egy teljesen új fejlesztésű, 313 köbcentis, folyadékhűtéses, négyszelepes, egyhengeres motor két felülfekvő vezérműtengellyel és elektronikus üzemanyag-befecskendezéssel. Az erőforrás különlegessége a hátrafelé megdöntött beépítés, az „open deck” építésmód szerint készített henger, valamint a 180 fokkal elforgatott hengerfej: ez utóbbinak köszönhetően a szívócső a motor menetirány szerinti elejére kerülhetett, míg a kipufogó leömlője hátrafelé néz. Az egység 9500 fordulat/percnél leadott 25 kilowatt (34 lóerő) teljesítménye, valamint a 7500 fordulat/percnél ébredő 28 newtonméter forgatónyomatéka, illetve a motorkerékpár mindössze 158,5 kilós menetkész saját tömege jóvoltából az új BMW G 310 R egy igazán dinamikus partner.

– A BMW G 310 R egy kimondottan fürge és jól kezelhető motor, meglepett a dinamizmusa és a mindennapi használhatósága. Az, hogy a BMW Motorrad már ebben a kategóriában is ilyen erős alternatívát kínál, azt gondolom, hogy kiváló lépés a márka részéről – osztotta meg első benyomásait Talmácsi Gábor az átvétel során.

– Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy Talmácsi Gábor elfogadta a felkérésünket és a BMW Motorrad Magyarország márkanagykövete lett. Talma kiemelkedő sportolói karrierje, személyisége, a részletekbe menő professzionalizmusa tökéletesen illik a BMW Motorrad által képviselt értékekhez. Bízunk benne, hogy a frissen létrejött partnerség, mind Talmácsi Gábor, mind a BMW Motorrad számára gyümölcsöző lesz – fűzte hozzá Zámbó Balázs, a BMW Group Magyarország motorkerékpár márkavezetője az átadáson.