GumiGuru: Nem találok abroncsot az öreg Yamahára

GumiGuru: Nem találok abroncsot az öreg Yamahára

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! Van egy Yamaha XJ400S Diversion motorom 1995-ből. Szeretnék rá új gumit vásárolni. Sportosan közlekedem, rövidebb túrákkal, de szeretem a komoly kanyarokat is! Előre is köszönöm a segítséget!

HIRDETÉS

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Régebbi gépekkel kapcsolatban általában bajosabb a megfelelő abroncsválasztás, mivel a gumi méreteiből adódóan nem feltétlenül találni rá – az igényeket teljes mértékben kielégítő – gumikat. Jelen esetben ugye itt a sportosabb használat az, ami kifejezetten előtérbe kerül, ennek megfelelően kell abroncsot találni rá, azt is figyelembe véve, hogy egy-egy túra alkalmával se kopjon túlzottan a gumi, bár ez az adott modellekre nem is lesz jellemző. Sokak által ismert darabokat fogok javasolni, amiből egyébként a Te igényeidnek úgy gondolom csak néhány modell fog megfelelni.

Yamaha Diversion

Metzeler és Dunlop is jó lehet a Yamahára

Alapvetően ezek az abroncsok a sporttúrakategóriába sorolandók, de itt is vannak kevésbé, illetve egyáltalán nem sportos modellek. A Metzeler Lasertec és a Dunlop StreetSmartot mindenképp az első halmazba sorolnám, továbbá a Contitantal ContiGo-t. Megjegyzem, hogy utóbbinak igen jó a profilkialakítása, mely mindenképp előnyös a sportos közlekedéshez. Én ezek közül választanék. A Bridgestone BT45 is elérhető a motor méreteiben, viszont erről a gumiról megoszlanak a vélemények, élettartama vége felé  hajlamos megkeményedni, továbbá a hátsó gumi profilja bizonyos méreteknél elég tömpének mondható, persze ezen alakít a felni felszerelés után. Alapvetően az előbb felsorolt gumikból válassz.