Ha mindent a Vespa gyártana…

Ha mindent a Vespa gyártana…

- Kategória: Cikkek, Közélet
0

Érdekes gondolat miatt ragadt tollat a Jennings tehetséges szerzője: elképzelte, milyen lenne a világ, ha a Vespa nemcsak a robogók között, hanem a sport- és túraszegmensben, illetve a krosszpályákon is képviseltetné magát.

Elsőre meghökkentőnek tűnhetnek a tervek, de ennél furább gépeket is piacra dobtak korábban: gondoljuk csak az Aprilia Moto 6.5-re vagy a Bimota Mantrára…  Szóval jöjjön a világ olasz szemmel – így festenének a gépek, ha mind a Piaggio gyárában készülnének!

1. Klasszikus cruiser. Tartok tőle, hogy komoly kereslet lenne rá…

 

2. Sport-Vespa. Na jó, ez tényleg utópia, és annak is gyenge – lapozzunk is tovább!

 

3. Vespa mint túramotor? Ez megint csak kelendő lenne, még ha nem is a Harley-Davidson stílusú üléssel… 500-as blokkal simán el tudnám képzelni

 

4. Krossz-Vespa. Aki ezt rajzolta, aligha ugratott még egy embereset életében… Vicces, de pályára nagyjából alkalmatlan, utcára meg nem mehet – szarva közt a tőgyit helyzet…

 

5. Vespa Café Racer. Igen, ez az, amivel nagyot kaszálhatnának az olaszok… Szinte már látom is a végtelen várólistákat, igazán kár, hogy az a boxer maga a fizikai lehetetlenség ott az ülés alatt (Képek forrása: Jennings)

Nagy részük jó, hogy soha nem valósult meg, de azért akad egy-két szemre való részlet, nemde? Halló, Ti ott a Piaggio R&D részlegénél! Ideje munkához látni!