Olvasói: Hülyeség ellen a lézerblokkoló sem véd…

Olvasói: Hülyeség ellen a lézerblokkoló sem véd…

- Kategória: Vélemény
12

Norbi besokallt a bírságoktól, inkább végleges megoldásra költene a csekkek helyett. Mit is mondjak… Itt már nem segít a tüneti kezelés.

Sziasztok Hegylakók!

Sokat utazom autóval, motorral, és tavaly meg tavalyelőtt többször belefutottam trafipaxokba. Jöttek a csekkek: összesen 260 000 Ft-ot csengettem be, olyan hülyeségekért, mint a kihalt, városon belüli részen készült 118 km/h-s fotóm. Muszáj valami megoldást találnom, hogy a “szupertrafipaxokra” se költsek többet! Láttam, hogy foglalkoztatok egy időben a lézerblokkolókkal, de ha jól tudom, azok már tiltottak. Láttam az ebay-en egyéb “okosságokat” is, amivel nem olvasható a rendszám, no meg legális előrejelzőkből is akad. Láttam, teszteltetek már ilyeneket. Szerintetek melyikre ruházzak be?

Széles utat, gumifákat és rendőrmentes utat!

Norbi

30-as-tabla-traffipax

Kedves Norbi!

Hogy elsőként a kérdésekre válaszoljak: a lézerblokkoló jelenleg minimum fix 50 ezer forintos bukó, ha gyorsan hajtottál éppen, ha nem, vagyis nem túl jó befektetés. A rendszámot felcsapó és elsötétítő keretek még nagyobb hülyeségek, mivel már itthon is több esetben a motor elkobzásához vezettek, a több százezres bírságról és az így kiesett szezonról nem is beszélve. A szupertraffipaxok, ahogy írod, de nevezzük inkább VÉDA-nak, ugyanúgy mérik a sebességet, mint eddig, vagyis semmi nem változott, kár lenne külön ezek miatt költségekbe verned magad, főként, hogy ezek fix helyen várnak, semmi meglepetés nincs bennük. Az újdonság inkább az, hogy a friss készülékek a műszaki vagy a biztosítás hiányát is kiszúrják, ahogy a lopott járgányokat is. Az előrejelzők tulajdonképpen csak placebók, mivel amikor a mérés zajlik – vagyis a készülék riaszt – már aligha tehetsz bármit. Alig egy másodperc múlva elkészül a kép, rajta a sebességeddel, ennyi idő alatt pedig aligha lassítasz le, pláne 120-ról 50-re, városban.

Városban 130? Ez komoly?

Másrészről viszont nem tudom szó nélkül hagyni, hogy a sok bírságból sem okultál… Őszintén: városban 118 km/óra? Az óra szerint éppen kilóharminc. Ne is haragudj, de bármennyire is úgy ítélted meg, hogy az egy ritkán lakott környék, a 120-130 egyszerűen nem pálya városban. Nincs az a bíró, aki felmentene a letöltendő börtön alól, ha ilyen sebességgel okozol balesetet.

Szóval első körben azt javasolom, ha sok a dolgod, indulj el minden reggel negyed órával korábban, és legalább városban igyekezz a szabályos határ közelében autózni, motorozni – mindannyiunk érdekében. Az általános beállítások alapján – szintén óra szerint – városban 65-70, míg országúton 105-110 környékén csak akkor büntetnek, ha meg is állítanak, igyekezz hát ezen a határon belül közlekedni, ha el akarod kerülni a súlyos csekkeket.

 • babeneba

  A csodaszer tényleg az, ha 1/4 órával korábban elindulsz.
  Vannak még olyan trükkök, hogy előző nap tankolsz, és akkor nem kell megállni útközben…
  Van egy történet egy orosz parasztról pár száz évvel ezelőtt. Valaki beajánlotta neki az új postakocsit, hogy az olyan gyors, hogy két nappal előbb odaér Szentpétervárra. A paraszt csak annyit mondott: Oszt mi a f…t csináljak ott két napig?

 • gesszti

  Mire ruházzál be? Csattogós falepkére, aztán tologasd… Azzal talán nem teszel kárt másban, és nem miattad fogják utálni a többségében szabályosan (vagy legalábbis nem feltűnően szabálytalanul) közlekedő motorosokat.

 • Szlejer

  Trollposzt, hogy mindenki rúgjon egyet a hátrányos helyzetűbe? 🙂 Én néhány gramm nehézfémet és pár lapátnyi földet javasolnék, de az roppant udvariatlanság volna.

 • Kamuszagú a dolog.

  Aki a posztban vázolt mértékben hülye, az kizárt dolog, hogy ilyen rendezetten, helyesen tudjon írni.
  Ha valakiben van annyi életösztön, hogy ragozni is helyesen tudjon (manapság sajnos nem ez a jellemző), az nem kérdez – pláne nyilvánosan – olyat, hogy az agyatlan ámokfutás mellé érdemes-e beruházni ilyen-olyan illegális biszbaszokra.
  Most akkor az állítólagos olvasó vagy troll, vagy nem is létezik.

  • KutyaZX14

   Helyesírási hibákkal még olvasói levelet se engedünk ki, ez alap 😉
   (Amúgy jó észrevétel, ebben pont nem voltak égbekiáltó bajok)

   • Pedig rémlik, nem is olyan régről, hogy simán bekopiztatok egy levelet. Illetőleg – bár nem akarok udvariatlan lenni -, ez a levélke még a tőletek megszokotthoz képest is gyanúsan hibamentes, e két okból vetettem el az átirat lehetőségét.
    Ám, ha ezt még félre is teszem, akkor is gyanúsan kapanyélmentes a mondatok kanyarítása.

    Épp azon morfondíroztam, hogy vajon ez a poszt egy amolyan retorikai negyedikfal-áttörés a részetekről, avagy valaki nagyon megtrollkodott valakit.

    • KutyaZX14

     Jogos, az a bizonyos poszt úgy ütött, ahogy volt, de jeleztük is, hogy egyedi eset a ctrl+v.
     Ez meg troll vagy sem, az autós-motoros csoportok bejegyzéseit látva sajnos nem egyedi. Nem is értem, valaki hogy lehet büszke rá (és miért tölti fel nyilvános csoportokba) a városban 132 km/h és egyéb képeit, amiket ráadásul már Szombathelyről kapott…

     • Sajnos nagyon-nagyon messze vagyunk még attól, hogy ezek az arcok kikopjanak az utakról, pláne addig, amíg az újabb generációk tagjai közt követőkre találnak – hiszen szarni a szabályokra és ész nélkül kenni neki menő (nem az, de erről nagyon nehéz volna az egységsugarú felhasználót meggyőzni)

 • Gergő Velekey

  Most őszintén? Rendesen végiggondolva a kérdést. Elengedvén a dühöt a hülyeség miatt. Ha ennyire menni akar vegye ki a rendszámot a keretből be a gerincpúpba ha nincs tanktáska. Aztán menjen. Rendőr nem indul utána mert még a pálya elkapókkal is csekély esélyük van utolérni. Tikett nem lesz az biztos. Nincs sem felhajtós rendszám sem letakart sem semmi. Csak nincs ott. Ha ennyire menni akar hát had menjen. Ahogy az orvos cimbik mondják. Siet mert már valaki várja veséjét. Aki ennyire hülye azt sosem beszéled le a tempóról. Én is haladok megyek a pályán mint a mérgezett egér. De a VÉDA kapuk olyan buták mint a föld egyetlen csekket nem kaptam onnan pedig nem egyszer benéztem már a kaput. Arról nem beszélve hogy nappal egy megyényi távolságról látni de a kapuk olyan rövid látók hogy hihetetlen. A másik a szuper bigyó. Tudtommal az is még mindig csak egy irányba lát. Ha szemből mér akkor nincs baj onnan nincs rendszám. Ha hátulról mér akkor meg könyörgöm. El kell előbb menni a kocsi,vagy mérő mellett. Aki nem veszi észre hogy egy rendőrautóból vagy háromlábúval vagy akárhogy mérnek. Elrongyol 50 helyett 130-al mellette és még akkor sem lassít az meg is érdemi.

  • Macko

   A Védák nagy többsége nem mér sebességet.

  • LaciK

   Egyetértek, aki motorral olyan gyorsan megy hogy nem veszi észre a traffit és nem tud lelassítani, az hogy akar kivédeni egy bármilyen eseményt?
   Megérdemli a büntetést.

   • Cecan Basescu

    Engem egy városhatár előtti benzinkút tujája mögé állított 3 lábúval lőttek le 70-nel, a jagelló meg a budi mögötti placcon héderezett a kocsiban. Azt azért nem szúrod ki oly könnyedén, mondjuk azóta figyelem a tujákat is, hiába látok át köztük.