Olvasói: „Csoda, hogy mind túlélték!”

Olvasói: „Csoda, hogy mind túlélték!”

- Kategória: Vélemény
19

Négy motorkerékpár és egy személygépkocsi ütközött össze szombat délután a 47-es számú főút Békéscsaba és Mezőberény közötti szakaszán. A balesetnek öt súlyos sérültje van, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett – tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Vargáné Szombati Andrea elmondta, a rendőrség jelenleg is vizsgálja, hogyan történt a baleset. A műszaki mentést a katasztrófavédelem munkatársai végezték el a helyszínen. Baráth Ilona, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatása szerint mire a szakemberek kiértek a helyszínre, a személygépkocsiba beszorult sofőrt a helyszínen lévő civilek ki tudták emelni az autóból. 

(MTI Fotó: Donka Ferenc)

Az MTI információi szerint egy motoros konvoj haladt az úton, egy motoros találkozóra igyekeztek. Az útszakaszt a helyszínelés idejére a rendőrség lezárta.

Csoda, hogy túlélték!

Olvasónk, Szabolcs hívta fel a figyelmünket erre, ő nem sokkal az ütközés és a mentők kiérkezése után ért oda.

– Egyszerűen felfoghatatlan, hogy történhetett a baleset! Ez egy nagyjából egyenes, jó minőségű szakasz, sehol egy zavaró kanyar, amit fák, plakátok stb. miatt nem lát be az ember. Délután fél három körül futottam bele az útlezárásba, sütött a nap, kilométerekre ellát az ember…

Négy nagymotor, nem holmi pöcsköszörűk – hogy nem lehet ezt észrevenni?! Mit kell még magunkra aggatnunk, hogy egy átlagos sofőr kiszúrja az összesen egy tonnát kitevő, 2-300 watt fényerővel kivilágított járműveket?

(MTI Fotó: Donka Ferenc)

Ahogy láttam, nem magyar srácok voltak (A Yaris előtt heverő Suzukik biztosan nem), talán szlovák vagy román rendszám lehetett rajtuk.

Mindegyik hatalmas ütést kapott, szó szerint csoda, hogy az összes motoros túlélte, és ahogy hallottam, az autósnak sem lett komoly baja – írta Szabolcs.

Frissítve (Novák L.):

“A tegnapi Mezőberény – Békéscsaba baleset margójára, mielőtt megindulna a találgatás…

A csapat számát nem tudom. A Yaris-os kb. 70 éves sofőr saját elmondása szerint nem látta a szemből érkező 5-8 motort, mielőtt elkezdte a balra történő kanyarodást. Az első motoros oldalba kapta a Yarist, a második motoros szintén. Ettől a 2 ütközéstől a Yaris visszafordult a bal oldali sávba, ahol az én drága barátom frontálisan ütközött vele. Lelökte jobbra, és a Kawasakis lány ezáltal a kocsi meg a cimbi motorroncsa között, a törmeléket kikerülgetvén meg tudott állni.

Az én drága barátomnak 3 helyen tört el a keze, 1 helyen a medence illetve kulcscsontja, az arccsontja megrepedt, a szeme bevérzett és akkora, mint egy teniszlabda. Egy másik srácnak a térde és a lába tört. A maradék motorosokat Pestre vitte a helikopter, illetve Szegedre. A Pestre vitt motorosról nem tudok semmit, de talán ő volt a legrosszabb állapotban.

A tisztánlátás miatt íródott, mindenki vonja le a konzekvenciát. A hivatalos vizsgálat lezártáig légyszíves ne ítéljetek el senkit. Sem az autóst sem a motorosokat…”

Frissítve: 2018. 10. 14 – Felfüggesztett börtönt kaphat a sofőr

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a 76 éves békéscsabai sofőrrel szemben. A járási ügyészség

próbaidőre felfüggesztett, egyéves fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől,

és kötelezze őt a nyomozás során felmerült 400 000 forint összegű bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

Continental 2019