Hé, Te motorozol mentőskabátban?

Hé, Te motorozol mentőskabátban?

- Kategória: Gyorshírek
19

Felháborodtak az OMSZ munkatársai, s joggal: valamelyik robogós az ő szolgálati ruhájukban nyomul Budapesten…

Több bejelentés érkezett a mentőkhöz, miszerint egy mentőskabátot viselő futártól vehették át a megrendelt pizzát többen is a fővárosban. A robogós indokolatlan viseletére már vonuló bajtársaink is többször összeráncolták a szemöldöküket, ám beszélni nem tudtak vele. A mentők bár felkeresték az érintett éttermet, de furcsa választ kaptak a még furcsább jelenségre.

– Hogy milyen ruhában motorozik a futár, az csak az ő dolga. Tőlünk aztán lehet bármiben, csak vigye ki a pizzát minél hamarabb

hangzott a válasz.

Feljelentés a futár egyenruhája miatt

– Megpróbáltuk ugyan megtalálni a futárt is, de ebben nem volt partner a megrendeléseiért aggódó vállalkozó. A mentők arculati elemivel díszített ruhát tehát tovább hordja az erre jogosulatlan futár, aki ellen a mentők megtették a szükséges jogi lépéseket. A piros mentős kabátot sárga fényvisszaverő csíkok teszik jól láthatóvá akár szürkületkor is, valószínűleg ezért lehetett vonzó a viselete.

futár
Aki ilyen felvarrót visel, az betegeket hoz, nem pizzát… (Kép: OMSZ)

A visszaélésektől tartva szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az említett futár nem az Országos Mentőszolgálat dolgozója! – áll az OMSZ felhívásában, hozzátéve, hogy melegen ajánlják, hogy az érintett futár mielőbb váltson másik gúnyára, már csak saját érekében is.

Kedves Olvasók: Ti is találkoztatok a sajátos ruhában nyomuló robogóssal?

 • gabimany

  Azért azt kifejthettétek volna, hogy ha nem lopta a kabátot, akkor jogszabályba ütköző-e a viselése?

  • Bryan Fox

   Attól, hogy villogós autójuk van, az OMSZ még nem hatóság. Nem tartozik egy kalap alá a rendőr, vagy katonai tiszti egyenruha viselésével a ruhájuk hordása. Azonban a jelvényük (felvarró, név, stb) szolgálaton kívüli viselése jogosulatlan használat! Mint bármelyik cég logójával, névével való visszaélés. Véleményem szerint csak erre vonatkozóan(!) jogosan áll a feljelentés alapja a ruhára nem.

   • Mária néni

    Addig tetszik így okoskodni, meg jogászkodni, ameddig nem tetszik egyszer a mentőkre szorulni. Akkor majd sírva tetszik könyörögni a menősöknek, hogy siessenek árkon-bokron át, mert be tetszik rottyantani.

    • BryanFox

     Kedves Néni néven író! Miért fájt Önnek a hozzászólásom? Bár ez az Ön dolga, ha nem érti…!😁
     Elmagyarázom. Semmi bajom a köztiszteletben álló, előttem is nagyra becsült(!) mentősökkel. Azzal van bajom, ha felfújnak egy ilyen apró dolgot, hogy egy pizzafutár (gondolom a jobb láthatóság és saját biztonsága érdekében) felvesz egy rikító mentős gúnyát. Ami nem egy kalap alá sorolható egy visszaélésre alkalmas rendőr ruhával!
     Tetszik érteni Néni?! Gondolom ÖN NEM motoros…!
     Maradok tisztelettel
     Bryan

     • Attila Nagy

      Hagyd Barátom! Akinek annyi esze van, hogy vonuló mentő egységnek néz egy pizzafutárt pusztán azért, mert a nevezettek dzsekije van rajta, azzal mit lehet kezdeni. (Valahol azt olvastam, hogy ha a butaság rosszindulattal párosul az rossz kombó. Lehet, elgondolkodom rajta)

 • Lászlo Dul

  Szerintem ha nem lopott nem ütközik törvénybe bár az emberek félreérthetik ha nincs a motor közelébe szóval félreérthető a dolog de ha azt nézzük rendőrség feliratú pólókat.kabátokat is árulnak boltokban és hordható magánszemélyeknek is ez meg hatóság félrevezetése akkor ?

  • LaciK

   Rendőrségi, vagy katonai tiszti egyenruha alkalmas visszaélésre, ezt nem lehet jogtalanul hordani, de egy mentős ruhával hogy élnek vissza? Megmenti valaki életét?

 • Szlejer

  Ha nem megtévesztő célzattal viseli (mentősnek adja ki magát), illetve van annyi agya, hogy leszedje róla mondjuk a mentős felvarrót, akkor tehetnek neki egy szivességet.

  • Mária néni

   De megtévesztő célzattal viseli, hogy visszaéljen a mentősöknek járó tisztelettel és előnnyel.

   • Attila Nagy

    Lóf@szt. Nem akar fázni. Ennyi

 • Attila Nagy

  Ha nem tudják ki az illető, akkor hogyan mondhatják azt, hogy nem az OMSZ dolgozója a futár Úr?

  • LaciK

   Reflex felelősség hárítás.

   -Apúúú hol van Afrika?
   -Nem tudom, kérdezd anyádat, ő pakol el mindent.

   • Attila Nagy

    Ez csak egy logikus kérdés volt. Ha gondot okoz (értelmezni) akkor sajnálom.

  • Mária néni

   Úgy, hogy az OMSZ nem szállít ki pizzát robogón. Tetszik érteni?

   • Attila Nagy

    Nem mondja! De ugye mondjuk a mentő ápoló másodállásban azért megteheti? Tecccik érteni?

 • LaciK

  Szánalmas ez a rinya az OMSZ részéről. Kinek árt vele?

  Esetleg adjanak akkora fizetést a mentőseinek az OMSZ, hogy ne kelljen futárkodásból kiegészítenie a keresetét, vagy ha már igen, akkor legalább legyen pénze saját motoros ruhára, ha már ennyire zavarja őket, hogy szolgálaton kívül hordja valaki.

 • Mária néni

  Nem kell sokat jogászkodni. Egy akkora sallert kell adni a büdös kis pizzásnak, hogy kiessen a mentős egyenruhából.

  • Attila Nagy

   Ejj de agresszív matróna tetszik lenni a Mária Néni. 😎