Indulhat a túra: Yamaha Tracer 900 GT

Indulhat a túra: Yamaha Tracer 900 GT

- Kategória: Hírek
0

A Yamaha sport túra-motorkerékpárok termékcsaládjába megérkezett az új Tracer 900 és Tracer 900GT.

A Tracer 900 2015-ös bemutatása óta az európai sport túra-szektor komoly fejlődésen esett át. A Tracer 900-ra is jellemző kiváló teljesítmény és sokoldalúság miatt számos motoros váltott más kategóriákról a sport túra-szegmensre. Sikerét remekül példázza, hogy a stílusos Tracer 900 a Yamaha egyik legkeresettebb modelljévé vált, melyből már több mint 35 000 darab kelt el.

Yamaha Tracer 900 GT

A 2018-as évre a Yamaha tervezői csapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy még tovább erősítse a Tracer 900 legkedveltebb előnyeit és értékeit. Emellett számos olyan fejlesztés és módosítás is történt, melyek célja a motorkerékpár túramotoros képességeinek javítása, a nagyobb fokú kifinomultság és a jobb minőség elérése volt.

Yamaha Tracer 900 és 900 GT – új fejlesztések

A nagyobb szélvédő hatékonyabban óvja a felsőtestet, így hosszabb távon is kényelmesebb és élvezetesebb utazást kínál – manuális magasságállítási lehetőségének köszönhetően pedig gyorsan beállítható a kívánt helyzetbe. Az utas nagyobb kényelme érdekében a 2018-as modellre újratervezett utaslábtartó-konzol került, és a korábban sokat kritizált, szép, de kissé balesetveszélyes kapaszkodót is száműzték. A fejidom új légbeömlő területe kifinomultabb megjelenést biztosít, az üzemanyagtartály-oldalpanelek és az oldalsó szárnyidomok megújult kinézete pedig szintén stílusosabbá teszi az új modellt.

Yamaha Tracer 900

A 2018-as modell új vezető- és utasülése nemcsak nagyobb kényelmet biztosít, de tovább erősítik a Tracer 900 prémiummegjelenését is.A nyereg magassága állítható, mindemellett az üzemanyagtankra puha párnázat került, mely még nagyobb kényelmet nyújt a motorosnak a hosszú utakon. Az új Tracer 900 előnyei közé tartozik a keskenyebb kormány, valamint a karcsúbb és könnyebb kézvédők is. Az új kialakítás elősegíti a természetesebb, kényelmesebb motorozási pozíciót, az új kormány pedig a levegő áramlási útján kívül tartja a motoros kezét nagy sebesség esetén. A keskenyebb kormány a kocsisorok közötti haladást is megkönnyíti.

Még több kényelem! Yamaha Tracer 900GT

A 2018-as Tracer 900GT a Yamaha sport túra-kínálatának új tagja, mely teljesen új modellként alapáron kínálja a prémiumfelszereltséget. A Tracer 900-on alapuló és ugyanazokat a 2018-as fejlesztéseket tartalmazó Tracer 900GT úgy készült, hogy versenyképes áron lenyűgöző túramotoros jellemzőket biztosítson a kategória szerelmeseinek. A gyorsan leválasztható, 22 literes, színre fújt, eredeti kemény oldaldobozok a Tracer 900GT alapfelszereltségének részei, így tulajdonosa azonnal túrázni indulhat vele. Szintén újdonság a legújabb TFT (vékonyfilm-tranzisztor) műszeregység: a teljesen színes kijelzős, prémium specifikációjú műszer átfogó információkat nyújt, beleértve a fokozat-visszajelzőt, továbbá a környezeti hőmérséklet, a hűtőfolyadék-hőmérséklet, az aktuális vezetési üzemmód, az üzemanyagszint és az üzemanyag-fogyasztás kijelzését.

A Tracer 900GT új felfüggesztést is kapott, hogy teljes terhelés mellett is megőrizze kezességét

A Tracer 900GT prémium minőségű felfüggesztésegységgel rendelkezik, mely magában foglalja a minden paraméterében állítható első villát is, így a motoros a terheltséghez és az útviszonyokhoz állíthatja a futóművet. A Tracer 900GT központi rugóstagján egy külső rugó-előfeszítés állító található, mely könnyűvé és kényelmessé teszi a felfüggesztés beállítását utas vagy csomagok szállítása esetén. Emellett szót érdemel, hogy a gyorsváltó is az alapfelszereltség része, mely zökkenőmentes, tengelykapcsoló nélküli felfelé váltásokat tesz lehetővé,

igaz, más márkáktól (pl. BMW) eltérően a visszakapcsoláshoz továbbra is kuplungolni kell, szóval egyelőre nem teljes értékű a rendszer.

A Tracer 900GT legfontosabb erényei

  • 847 cm³-es, 3 hengeres, folyadékhűtéses, 4 szelepes motor
  • Segéd- és csúszó (A&S) tengelykapcsoló
  • 3 üzemmóddal rendelkező kipörgésgátló rendszer (TCS)
  • Egyedülálló D-MODE választható vezetési módok
  • Karcsú és könnyű CF alumíniumöntvény váz
  • Nagy kapacitású, 18 literes üzemanyagtartály
  • A középsztender és az ABS az alapfelszereltség része.

A Yamaha Tracer 900GT 2018 júniusától elérhető, pontos árát később hozzák nyilvánosságra.