GumiGuru: Hagyatékból kaptam ezt az abroncsot – használhatom?

GumiGuru: Hagyatékból kaptam ezt az abroncsot – használhatom?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Hagyatékból fellelt, soha nem használt, de 947 DOT számmal rendelkező Pirelli Scorpion M/T 90 abroncs már csak garázsdísznek való? Ez az abroncs létezett már 1999-ben vagy csak nulla nélkül jelölték a 2009-es gyártást ?

Köszönöm a választ!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! A 3 jegyű DOT számmal ellátott abroncsokat a kétezres évek előtt gyártották, abban az időben ez volt a sztenderd jelölési mód, ezután már 4 számjeggyel tüntették fel a gyártás pontos idejét.

Ebből kiindulva biztos, hogy egy ezredforduló előtti abroncsról beszélünk. Garázsdísznek vagy muskátlit ültetni szerintem is tökéletes lesz.

Ne használd fel ezt az abroncsot, mert biztos vagyok benne, hogy bakelit keménységű, közlekedni biztosan lehet vele, de ha csak egy helyzetben is kellene az extra tapadás, amivel elkerülnéd bajt, máris nem érte meg felszerelni ezt a gumit.

Azt tudom javasolni, hogy vegyél egy újat, és azzal élvezd a biztonságos motorozást – kár lenne magadat és mást kockáztatni egy közel 20 éves abronccsal.