GumiGuru: Suzukiról Yamahára váltottam – gumit is cseréljek?

GumiGuru: Suzukiról Yamahára váltottam – gumit is cseréljek?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Suzuki GSX-R 600 Sradomat lecseréltem egy Yamaha Fz6N-re. A Sradon BT016 Pro-t használtam, ami nekem nagyon bejött. A motorok súlya és teljesítménye közel azonos.Ezt a gumit tenném a Yamahára is, csak hát merőben más a két stílus. Tudja ugyanazt nyújtani, mint a Sradon?

Köszönöm a választ!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Kivételesen én kérdezek vissza: miért ne tudná? Ugyanazt az abroncsot használod, csak egy más felépítésű és kicsit más karakterű motoron. A köpeny tulajdonságai csöppet sem változtak, érzetre a SRAD-hoz mérten semmi nem fog változni.

Yamaha FZ6

Neked kell inkább hozzászokni az új géphez, a felépítésbeli különbségek miatt máshogy ülsz a motoron, a kormány-lábtartó-ülés hármasból talán az ülésmagasság, ami hasonlít a Suzukiéhoz,  a többi merőben más.

Eltérő stílus, de attól az abroncs maradhat

Biztos, hogy az első néhány gurulás során szokatlan lesz az üléspozíció, de úgy gondolom könnyű lesz megszoknod, főleg a plusz kényelmet. Ahogy te is említetted, más stílus, biztosan eltérő módon fordul a motor, kisebb, szűkebb helyeken egyszerűbb lesz lavírozni vele, s ez nem a gumin múlik.  Az abroncsot illetően pedig nem kell aggódnod: ha a GSX-R-en tetszett és megelégedtél vele, akkor ez a Yamahán sem fog változni. Végezetül egy jó tanács: Ügyelj a helyes guminyomásra, mert nagyon sokat számít!