Teljes útzár: motorost gázoltak a 10-es úton

Teljes útzár: motorost gázoltak a 10-es úton

- Kategória: Gyorshírek
51

Az év első tragikus kimenetelű balesete sajnos egy tipikus példa a figyelmetlenségre: a szabálytalanul bekanyarodó autó miatt veszítette életét egy társunk…

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság MTI-hez eljuttatott közleményében is kiemelték: a Tokodaltáró közelében elütött

motoros szabályosan közlekedett, a tragédiát az okozta, hogy a szemből balra bekanyarodó kocsi sofőrje egyszerűen nem vette észre a közeledő járművet, és elé hajtott.

Hozzátették: baleset következtében a motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az érintett útszakaszt a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták, a járműveket kerülőútra terelik, a környéken jelenleg is torlódásra lehet számítani.

Helyszínelés Tokodaltárón, ahol a szabálytalanul balra forduló autós miatt veszítette életét egy motoros (Kép forrása: M1)

Baleset-megelőzés: Csak magadra számíthatsz!

Mit tehetnénk hozzá? Immáron nyílt titok, hogy a többjárműves motorbalesetek túlnyomó többsége – 72-79%-a – azért következik be, mert egyszerűen a sofőrök nem egyenlő partnerként tekintenek a kétkerekűekre. Leszorítják őket, előzésbe kezdenek akkor is, ha motoros érkezik, vagy éppen körültekintés nélkül befordulnak eléjük, ahogy a mai, tokodaltárói esetnél is. Mit tehetünk? Nos, osszuk meg,

juttassuk el minél több autóshoz az ilyen híreket, illetve baleset-megelőzési kisfilmeket, hogy tudatosodjon: elég egy óvatlan mozdulat, hogy két család élete tönkremenjen.

A motorosé, mert elveszítettek valakit, és az autósé is, hiszen egyre többször szabnak ki letöltendő fogházbüntetést motorosgázolásért.

Elcsépelt, de tényleg így van: Vigyázzunk egymásra, és vezessünk úgy, hogy felkészüljünk a ránk fittyet hányó autósok hibájára is! Mindenkit hazavárnak, és sokszor csak rajtunk múlik, hogy hazaérünk-e…

Kapcsolódó anyag: Mit tegyél, ha féktávon belül bukkan fel előtted egy autó?

Frissítve (2018. 01. 09.) – Féligazságok és kommentek helyett a bírói ítélet – gyorshajtás és elsőbbségadás a gyakorlatban:

Olvasói: Ha városban 120-szal megyek, akkor se üss el!

 • Bözsi

  Ha szabályosan közlekedett volna a motoros akkor ennyire egy lada niva nem törik össze ! Sajnálatos h ez történt és részvétem a családnak , de a sebesség korlátozás nem csak az autósokra vonatkozik ! Én tudom , hogy hogy közlekedett a fiatal ember !amikor közel 150-200 al megy egy faluban az nem veszéllyeztet senkit ???

  • Pilipar Boldizsar

   Mindig felpezsditenek az olyan médiumok akik ennyi infó alapján pontosan meg tudják állapítani hogy bizony a motoros tuti gyorsan hajtott. Elvégre azt is látni a varázsgömbből hogy egy kisrobogoval csattant-e bele vagy éppen egy közel 400 kg-os túragéppel találkozott az a lada niva.👏

   • Szlejer

    Van egy rakás kép a balesetről nagyokos, gúgle a barátod… Nem 400kg-s túragép, hanem egy szutyok GSXR volt, ami “csak” 4-5 métert repült az ütközéstől, miután rommátörte lakott terület kellős közepén a kanyarodó Nivát. Nyilván ötvennel ment a motoros, ez még a hülyének is nyilvánvaló… Hát még neked.

    • Pilipar Boldizsar

     Én nem találtam meg azt a “rakás” képet de elfogadom h te voltal olyan szemfules h vmi plusz infohoz jutottal amihez en nem. Oszinten szolva igen erosen meglepodnek ha egy ilyen kaliberu kommentet mint amit kedves Bözsi írt megelőzte volna egy ilyen keresgeles, vannak emberek akik keptelen elvonatkoztatni magukat az ilyen sztereotipiaktol es ahogy latom te sem igazan vagy kulonb “szutyok gsxr”…

     • Szlejer

      Én vettem a fáradtságot és azt a kettő darab agysejtet, ami a 20db kép és a helyszín megtalalásához szükséges volt… Megsúgom, másnak is sikerült, csak törölték a linket. Újabb kettő darab agysejt bevetésével találtam töréstesztet a youtube-on, ahol egy 800(?) kilós Goldwing 72km/h-val csap telibe egy szgk-t. Így már volt merszem saját véleményt formálni és nem a szemellenzős nyájjal együtt bégetni… Ennyit a sztereotípiákról.

  • Kiss Noémi

   Bözsi, hadd gratuláljak. Ezek szerint Te többet tudsz a helyszínen dolgozó rendőröknél… (Egyébként meg több tiszteletet, Te neveletlen: épp egy elhunytról beszélsz!)

   • Anita

    Teljesen mindegy hogy volt e jogsia vagy rendszám a motoron.
    A baleset nem ezek hiánya miadt történt meg sajnos.
    A gázolónak volt jogsia és rendszáma !!!!!! Mégis meghalt a gondatlansága miadt egy jó ember

  • Erdei Gábor

   Nem ismertem a motorost, de ahogy olvastam a cikkből, akkor èppen szabàlyosan közlekedett. Legyen könnyű neki a föld.

   • ZOLI

    Sajnos a fiatalembernek nem volt jogsija. Ismertem. Mindig is ugy közlekedett hogy….. Talán a sors érte utol. Ennek ellenére nem az életével kell fizetnie. Legyen könnyű neki a föld. Isten Veled Ali!

  • Soros fióka

   Nem elég olvasni tudni, azt értelmezni is kell, ez sajnos nem sikerült Önnek. A főkapitányság kiemelte a közleményében: “motoros minden szempontból szabályosan közlekedett,” tehát ez azt jelenti, hogy gyorshajtás sem történt. Szégyellje magát, hogy Ön gyorshajtásról hazudik, egy elhunytat gyaláz meg!

   • Zoli

    Sajnos a fiatalembernek nem volt jogsija. Sokszor rendszám nélküli gépsárkányokkal repült. 🙁 Ismertem. Mindig is ugy közlekedett hogy….. Talán a sors érte utol. Ennek ellenére nem az életével kell fizetnie. Az hogy gyorsan ment e az lényegtelen egy kanyarodasi szabálynál. Elsőbbsége volt. Ilyenkor ezt nem vizsgálják. Legyen könnyű neki a föld. Isten Veled Ali!

   • Bereznai Balázs

    Rendszám nélkül már nem lehet hogy teljesen szabályos volt… Többször láttam ezt a motorost Dorogon az uszoda elött verette neki egykeréken 150el…. Nem a sétamotorozásról volt ismert.

  • Pászti Csaba

   Bözsi
   Remélem a követkető vétlen áldozat Te leszel,annak ellenére,hogy szabályosan közlekedsz. És akkor majd azon vitatkozunk majd,hát igen,máskor is zárlatos vibrátorral maszturbált,csak szerencséje volt,de most kihivta maga ellen a sorsot..

   • Kopasz Béla

    Barátom, a kommented a tahóság kategóriájába tartozik. “Remélem a követkető vétlen áldozat Te leszel”.

    • Pászti Csaba

     Szia “Barátom”
     (hiszen lehet azok lennénk,ahogy olvasgattalak)
     Nem szoktam ilyen vulgáris lenni,de ennek a kedves hölgynek,minden hsz,-ából sugárzik a motorosok felé a gyűlölet.Az sem zavarja,hogy egy srác meghalt,Ő csak fröcsög tovább.Az ilyenek huzzák ránk a kormányt,az ilyenek jönnek ki elénk,az ilyenek szarnak ránk.Amikor a cikkben kiemelten szerepel,hogy szabályosan közlekedett a motoros,csak azt szajkózza,mit is csinált ezelőtt.De a tudatáig nem jut el,hogy soha többé nem tehet semmit!!!!És tényleg tahó lett a hsz. de,nem tudok az ilyenekkel másképpen.Igaz,ezt sem,és ha szépen írnám azt sem értené meg…
     Szép napot,széles utat..
     És mégegyszer részvétem a családnak..

     • Bözsi

      Nagyon kedves tőled h ilyeneket kívánsz nekem csak azért mert írtam egy kommentet ! Amúgy meg nem sokatt tévedtél ! De a szomszédom kocsijának erősebb a kasznija így megbeszéltük h ő motorosokat üt el én csak gyalogosokat ! Arra viszont kivàncsi lennék h a cikk írója azt is ki fogja írni ha az derül ki h a niva nem is volt hibás ????

     • Pászti Csaba

      Kedves Bözsi..
      Hát,sajnos a mai világban minden megtörténhet.Biztosan van az a pénz,amiért azt mondja a hatóság,hogy a szabálytalanul kanyarodó nivás,az elsőbbségadási kötelezettség megsértésével nem követett el szabálytalanságot.És rávarrják az áldozatra,hiszen Ő már semmit nem tehet.
      Lehet,hogy frappáns volt a válaszod,de ha bekövetkezne,(a gyalogosgázolás),akkor az előre kitervelt mód lenne..Mégha a csepel camping bicajjal is ütöd el..És itt a Nívást sem írígylem..Egy életen át viszi ezt a keresztet..Pedig,csak max 5 mp-re kellett volna megállnia,lassítania.És tegyük fel,gyorsan ment a srác,jogsi nélkül,lopott motorral,3 személlyel,minden szabályt megszegve,akkor nem állunk meg,ha látjuk hogy nem tud megállni?Sosem volt annyira sűrgős utam,hogy ne álljak meg ilyen esetben…
      Szép estét

     • Bözsi

      Szia ! Na egy válasz ilyen korrekt is lehet ! Nem is vitatkoznék ha nem tudnám azt h ha bekanyarodok eléd akkor te oldalrol jösz belém ! Javíts ki ha tévedek ! De ez a níva előről kapott akkorát h totálkárra tört és átfordult az ellenkező irányba ! Tegyük fel pont ott pont akkor nem egy lada níva áll ami magas kaszni és bivaly erős hanem egy családi egyterű ! Tudod sokmindenhol olvastam mielött ide írtam volna ! És bizony szemtanuk állítása volt h kocsisort előzött a motor egykeréken ! És a níva a helyén állt ! Az a baj h nyilvánosságra került egy cikk és egyből torokra mentek ha nem egyezik a véleményünk ! Azért kérdeztem h vajon nyilvánosságra hozza a cikk írója ha elhamarkodottan ìtélt ! Amúgy köszönöm válaszod szép estét !

     • Pászti Csaba

      Szia..
      Én is utána olvasgattam,és Én úgy vettem ki,a srác egyenesen haladt a sávjában.A nívás szeretett volna balra lekanyarodni a főutvonalról, de nem várta meg,hogy a szemből érkező motoros elmenjen,kihajtott elé.A képeken is látszik,hogy a niva bal oldali eleje van törve,amely szerint annyira közel volt a motoros,hogy még nem is oldalról,hanem a kanyarodó autó elejét kapta el középen.Egy-két méteren múlhatott,mert akkor már elhaladt volna a motoros..
      Nyugodjon békében..
      Szép estét,jóéjt..

 • György Takács

  Bözsi értelmező szotár is kéne?? .a rendőrök kiemelték: a motoros teljesen szabályosan közlekedett, mégis életét veszítette.”

  Nyugodjék békében! 🙁

 • Egy szemtanú

  Tisztelt Barbara!
  Amennyiben az teljesen szabályos,hogy lakott területre egykeréken megyek be,és utána 150-180-al megyek,rendszer és papírok nélkül sima gumikkal, akkor igazad van! Fogalmad sincs hogy mi történt a helyszínen,csak írod a hülyeségeket!!! Én is motorozok 30 éve,de így nem lehet!

 • D,Zoli

  Nekem ugyanígy volt balesetem szeptember végén,ötvennel mentem,jó látási viszonyok,semmi forgalom,láthatósági mellény is rajtam. Féktávon belül fordult be elém az autó. Én “megúsztam” szilánkos csuklótöréssel,műtéttel,de maradandó sérüléssel.
  Sajnos, neki nem volt ilyen szerencséje. Nem kell ahhoz száguldozni,hogy baj legyen,a szabályok betartása mellett is megtörténhet. Nagyon sajnálom,bárhogy is történt.

 • gladius01

  Szeretném megkérdezni az admint hogy vajon milyen megfontolásból törölte a belinkelt KEMMA képeket ?

  • KutyaZX14

   Nem töröltük, de a rengeteg spam, kéretlen hirdetés miatt a linket tartalmazó hozzászólások csak ellenőrzés után kerülnek ki.

   • gladius01

    Ok köszönöm

 • Adrián

  Nyugodj békében Ali!:(
  Had haljuk hogy fent is húzod a gázt!
  Már oda fent nem fáj semmi!
  És aki hazudozik róla hogy ő a hibás vagy hogy mennyivel ment az szégyellje magát!!

 • Joci

  Ha jólátom ott egy LADA NIVA van így felgyürve? Valóba sajnos tragikus hogy a figyelmetlenség halálhoz vezet, de ez felgyürödött rendesen

 • Kovács Lajos

  Halkan jegyzem meg: abba Nivába nem 50-el rongyoltak bele.

 • Miklós Horváth

  A cikk nem sebességről, rendszámról, jogosítványról szólt. “Csak” arról, hogy figyeljünk, és amit a szemünk lát, jusson el az agyunkig. Autót is és motort is vezetek 38 éve. A nagymotoros korszakomra úgy emlékezek, “de jó, hogy túléltem” . Most már csak Simsonnal nyomatom. De ez sem egyszerű. A védett úton megyek, a néninek ott van a macisajt, létrejön a szemkontaktus, majd kihajt elém! Mi van? Ezt egy évben, ugyanabban a kereszteződésben ugyanazzal a nénivel még kétszer sikerül abszolválni. Negyedjére mégsem az Ő ajtajába rongyoltam bele a motorkámmal. Szintén macisajt hatálya alatt jött be elém. Már nem tudtam megállni. Az unokái ott ültek a hátsó üléseken. Kinek kellett ez? Senkinek. Csak figyelni kellett volna….

 • KutyaZX14
  • Simon Attila

   Ez nem a rendőrség honlapja.

 • Tibi007

  Tízmillió fociszakértő és igazságügyi műszaki szakértő országa vagyunk… 🙁
  Úgy pálcát törni valaki felett, hogy egy képről nulla tapasztalattal saccoltok sebességet (miközben a zsaruk leírták, hogy szabályosan közlekedett a motoros), hát gratulálok.

  Hát mit vártok az autósoktól, ha Ti egymás között, látatlanban elítéltek egy motorost, aki ráadásul meg sem tudja védeni magát? És mit gondoltok, mit szól a családja, mikor ilyen kommentet lát? Kicsit gondolkodni kéne, mielőtt ideböfögünk valamit…

 • közlekedünk

  Nem tudom pontosan mi történt és ki hibázott.
  Azt viszont tudom, hogy pár percel előtte dorog irányába közlekedtem személyautómmal.
  Tokodaltáró után van egy jobbos kanyar (nem belátható csak röntgenszeműeknek ) az égető előtt. Amikor a kanyar elejéhez értem egy motoros jött velem szembe, úgy,hogy áttért az én sávomba, és egy másik gépjárművet előzött.
  Az én megítélésem szerint,( nem vagyok szakértő) de jóval a megengedett fölötti sebességgel.
  Szerintem aki vesz magának egy nagymotort nem azért veszi hogy ne használja ki de van aki ezt ésszel teszi és van aki azt hiszi, hogy golyóálló.

  A balesetnél azt megállapítan, hogy mekkora sebességgel közlekedett a motoros nem 30 perc, azt majd az igazságügy szakértő fogja elvégezni.
  Egy biztos 1m/s=3.6km/h
  Tehát 50km/h =13.88 m/s
  Nemrég volt egy bírósági ítélet ahol egy személyautó soförjét ítélték el mert 100 km/h val
  közlekedett lakott területen belül és elütött szemből egy motorost aki balra szeretett volna befordulni. A kresz szerint neki volt elsőbsége mégis ő hibázott az ítélet szerint, nert a tulzott sebességtúllépés megtévesztő volt a motoros számára.
  100km/h*5mp-vel az 138 méter.
  Ez azt jelenti hogy ha a motorosnak 5mp kell a bekanyarodáshoz akkor amikor ő eldönti, hogy bekanyarodik az autó 138m-re van még tőle.
  Ebben az esetben Még várni kell a szakértői véleményre hogy ki hibázott.

 • Gerendai Péter

  Úgy látszik, sokan elfelejtik, milyen ítéletek is születtek motorbalesetek kapcsán…
  Ott volt a robogós, aki a szabálytalanul átalakított géppel 70-nel ment 45 helyett (50%-os sebességtúllépés), mégis az autóst meszelték el, mikor ütköztek, mert a baleset ennél lassabban is bekövetkezett volna.
  Szóval lehet vakon tippelgetni (de minek?), hogy mennyivel ment a motor. Ha féktávon belül fordult be elé az autós, akkor csak nagyon durva, 2-3-szoros gyorshajtás mosdatja ki a nivást a börtönből.

  • H. Nóri

   Hadd javítsalak ki: a 2-3 szoros gyorshajtás se menti meg. Zsombit is elítélték, pedig ott legalább 115-tel jött a motor városban.

   https://hegylakok.hu/2015/10/kezdo-jogositvany-baleset/

  • Bereznai Balázs

   50cc és alatta max 40el mehetsz! Nem50 és 45 sokan tévesen tudják!

   • KutyaZX14

    “Segédmotoros kerékpárok (robogók), azaz kétkerekű segédmotoros kerékpárok (L1e kategória) vagy háromkerekű segédmotoros kerékpárok (L2e kategória), amelyek legnagyobb tervezési sebessége 45 km/h”

    • Bereznai Balázs

     Rosszul tudod!!! Nézzél rendesen utánna mielött ide írsz! Ha van jogsid remélem a többi hivatalos kresz szabályt még nem felejtetted el!

 • végre

  Az van, hogy sokan “ismertük” azt az idiótát. Amikor hallottam a balesetről, egyből tudtam, hogy ki az. Nem egyszer találkoztam vele az úton, és sokszor kellett nekem észnél lenni, mert ő úgy közlekedett. Én, mint altárói szülő megkönnyebbülést érzek. Szidhattok, mocskolhattok, akkor is egy hülyével kevesebb van az úton.
  És igen, itt jogosítványról, rendszámról és a józan észről beszélünk!
  És még vannak idióták, akik fentről is hallani akarják, ahogy húzza a gázt…

 • Soduku

  Ok. Látom, itt mindenki kurva okos. Főleg azok, akik a közelben sem voltak. De nem baj, mert van olyan aki sajnos az egészet élőben láthatta. Nos, sajnos a motoros hibázott! 1.Nagyon- nagyon gyorsan ment, 50- es táblánál kb kilencvennel!
  2. Áttért a másik sávba és ott verte telibe a Nivát. 3. Rendszám nuku, tehát semmi keresnivalója nem volt közúton. Ez tény ugye? 5. Jogsi nuku, erről ne is beszéljünk.
  6. Téved az, aki egy ilyen vagy hasonló paripára ül és azt hiszi, hogy övé a világ. Nem- nem az övé! Íme a bizonyíték.

  • Kornel

   Teis nagyon okos vagy látom:) nem ment at a masik savba..s egyebkent mirol beszelsz??? Ki hiszi azt hogy ove a vilag?!

   • soduku

    Ott voltál gyökérke???

    • x102

     Te se voltál ott szal inkább hallgass…

     • soduku

      Nem mi. Mit tudsz te…Semmit.

     • x102

      Ha én semmit se tudok akkor te agyhalott vagy komám…

     • soduku

      “Koma”! 🙂 Én ott gyalogoltam! Te, viszont a magyar helyesírás alapvető szabályait sem ismered, ahogy elnézem a hozzászólásaidat. 🙂 Hány osztályt jártál ki? 8 elemit és két szakmunkásképzőt??? Okosodj még picit, aztán szólj csak! 🙂

     • x102

      Ott gyalogoltál, persze. Figyi, valaki lát egy ilyen durva balesetet nem hogy kommentelni nem fog róla de valószínűleg dolgozni se! BTW mutasd már meg hogy hol hibáztam mert nem látok egyet se a kommentjeimbe. Ha már lebuksz a hazugságoddal legalább ne próbáld besarazni a másikat a saját hülyeségedért…

 • tothi

  A baleset oka, az elsőbbségi jog megsértése. Azaz elé kanyarodott egy autó olyan jármű elé, amelynek az adott útszakaszon elsőbbsége volt. Nem a gyorshajtás az ok, hanem az elsőbbségi kötelezettség figyelmen kívül hagyása. Ugyanakkor a hivatalos eljárás végén derül ki a pontos ok, addig mindenki csak találgat.

  • soduku

   Nem volt elsőbbségi jog megsértés! A Niva a saját sávjában állt! Csupán csak a kanyarodási szándékot jelezte az irányjelzőjével. Nem lépte át a felezővonalat!