Teljes útzár: motorost gázoltak a 10-es úton

Teljes útzár: motorost gázoltak a 10-es úton

- Kategória: Gyorshírek
51

Az év első tragikus kimenetelű balesete sajnos egy tipikus példa a figyelmetlenségre: a szabálytalanul bekanyarodó autó miatt veszítette életét egy társunk…

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság MTI-hez eljuttatott közleményében is kiemelték: a Tokodaltáró közelében elütött

motoros szabályosan közlekedett, a tragédiát az okozta, hogy a szemből balra bekanyarodó kocsi sofőrje egyszerűen nem vette észre a közeledő járművet, és elé hajtott.

Hozzátették: baleset következtében a motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az érintett útszakaszt a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták, a járműveket kerülőútra terelik, a környéken jelenleg is torlódásra lehet számítani.

Helyszínelés Tokodaltárón, ahol a szabálytalanul balra forduló autós miatt veszítette életét egy motoros (Kép forrása: M1)

Baleset-megelőzés: Csak magadra számíthatsz!

Mit tehetnénk hozzá? Immáron nyílt titok, hogy a többjárműves motorbalesetek túlnyomó többsége – 72-79%-a – azért következik be, mert egyszerűen a sofőrök nem egyenlő partnerként tekintenek a kétkerekűekre. Leszorítják őket, előzésbe kezdenek akkor is, ha motoros érkezik, vagy éppen körültekintés nélkül befordulnak eléjük, ahogy a mai, tokodaltárói esetnél is. Mit tehetünk? Nos, osszuk meg,

juttassuk el minél több autóshoz az ilyen híreket, illetve baleset-megelőzési kisfilmeket, hogy tudatosodjon: elég egy óvatlan mozdulat, hogy két család élete tönkremenjen.

A motorosé, mert elveszítettek valakit, és az autósé is, hiszen egyre többször szabnak ki letöltendő fogházbüntetést motorosgázolásért.

Elcsépelt, de tényleg így van: Vigyázzunk egymásra, és vezessünk úgy, hogy felkészüljünk a ránk fittyet hányó autósok hibájára is! Mindenkit hazavárnak, és sokszor csak rajtunk múlik, hogy hazaérünk-e…

Kapcsolódó anyag: Mit tegyél, ha féktávon belül bukkan fel előtted egy autó?

Frissítve (2018. 01. 09.) – Féligazságok és kommentek helyett a bírói ítélet – gyorshajtás és elsőbbségadás a gyakorlatban:

Olvasói: Ha városban 120-szal megyek, akkor se üss el!