Végre észrevettek minket – csatlakozz Te is!

Végre észrevettek minket – csatlakozz Te is!

- Kategória: Kiemelt cikk
0

Fontos mérföldkőhöz érkezett a hazai motorosélet: büszkén mondhatjuk, hogy állami szinten is elismerik az érdekképviseleti egyesületet, így végre közvetlenül lobbizhatunk az elavult szabályok megváltoztatásáért. Most Te is tehetsz ezért – hallasd a hangod!

Eddig jórészt a háttérben folyt a munka, egészen pontosan 2016 óta zajlott a hosszas, sok energiát felemésztő folyamat, melynek eredményeként tegnap Oberling József rendőrezredes fogadta Csapó Zoltánt, a Motoros Érdekvédelmi Egyesület képviselőjét. Nagy örömünkre a közlekedésrendészeti főosztály első embere támogatta a KRESZ-változásokkal kapcsolatban felmerült ötleteket, így az ország egyetlen, motorosok érdekeiért küzdő, törvényesen bejegyzett szervezete most tovább léphet, és közvetlenül a jogalkotónál lobbizhat a változásokért.

Olyan alapvető célokért küzd az egyesület, mint a nappali menetfények engedélyezése, a motorosok észlelésére felszólító kampányok, s ebből fakadóan a motorosgázolások számának visszaszorítása. Emellett azért is síkra szállnak, hogy jogsiszerzéskor átfogóbb, hasznos gyakorlati tudást nyújtó képzést kapjanak a nebulók

 

Célunk a biztonságosabb motorosközlekedés!

Sikeresen tárgyaltak tehát a rendőrség Közlekedésrendészeti Főosztályával, most jöhet az NKH – pontosabban az NKH hatáskörét 2017-ben átvett Nemzeti Fejlesztési Minisztérium -, mely tényleg az utolsó lépcsőfok. Ha ott sikerrel járnak, végre megvalósulhat, hogy közvetlenül az érintettek, a motorosok javaslatára váljon kedvezőbbé, életszerűbbé a hazai szabályozás.

A Motoros Érdekvédelmi Egyesület logója. Reméljük, a jövőben minél több helyen találkozhatunk vele…

Mit tehetsz, hogy hozzájárulj a sikerhez? Nos, a helyzet rendkívül egyszerű, hiszen

minél nagyobb a társadalmi támogatottság, azaz minél többen tartoznak a Motoros Érdekvédelmi Egyesülethez, annál komolyabban veszik a hatóságok a javaslatokat.

Nincs más teendőd, mint csatlakozni a napról-napra bővülő csapathoz, hogy amikor az egyesület képviselői ott állnak majd a döntéshozók előtt, bátran mondhassák: itt vagyunk, s több tízezer motoros érdekeiért szállunk síkra! Ha Te is jelentkeznél, látogass el, kérlek, a Motorosok.hu oldalra, ahol regisztráció után máris tagja lehetsz az itthon egyedülálló szervezetnek.