Olvasói: Eladhatom törzskönyv nélkül?

Olvasói: Eladhatom törzskönyv nélkül?

- in Vélemény

Tipikus problémával szembesült Zsolt, aki hosszú évek után most nem találja a gép törzskönyvét, pedig a vevő már ott toporog az ajtóban… Szerencsére van megoldás ilyen helyzetre, egyszerűbb, mint gondolnád.

Sziasztok Hegylakók! Tudom, láma hiba, de elkevertem a CBR-em törzskönyvét. Újat csináltatni nincs idő, mert két-három nap múlva vinné a vevő. Addigra tuti nem jönne meg az új. Így viszont nem tudom eladni, mert csak forgalmim van, törzskönyv nincs. Ördögi kör… Találkoztatok már ilyennel? Van rá valami megoldás?

Motoros üdvözlettel, Zsolt.

törzskönyv

Ha csak az új tulajdonos igényli a törzskönyvet, azzal duplán nyertek, hiszen így nem kell kétszer fizetni a kártya pótlásáért, illetve kiállításáért

Kedves Zsolt! Szerencsére megoldható a dolog, törzskönyv nélkül is eladható-megvehető a gép, a mi csapatunkban is pont így cserélt gazdát egy Kawasaki nem is olyan régen.

Eladás törzskönyv nélkül? Mi sem egyszerűbb!

A lényeg, hogy ezzel kapcsolatban három teendőd van, de nyugi, nem bonyolultak.

  • Bejelented az okmányirodában, hogy elveszett a törzskönyv. Fontos, hogy az erről kapott igazolást is oda kell adnod a vevőnek!
  • Az adásvételibe beírod, hogy elveszett a törzskönyved, illetve lemondasz az újról, hiszen mire megjönne, a motor már nem lesz a tiéd
  • Az okmányiroda 15 napig keresteti a törzskönyvet, majd ha ez nem jár eredménnyel, akkor kiállítják az újat, immáron a CBR következő tulajdonosának

Az egyetlen apró bökkenő, hogy az átírásra is pont 15 nap áll rendelkezésre, így, ha nem szeretnél kiszúrni a motorod következő gazdájával, akkor mielőbb tedd meg a bejelentést, s csak rá 2-3 napra add el a motort, hogy neki is maradjon ideje átíratni.