GumiGuru: Sok aszfalt, kevés terepezés – mit ajánlasz?

GumiGuru: Sok aszfalt, kevés terepezés – mit ajánlasz?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Szezon előtt új gumikra teszek szert. A jelenlegi motorom egy Yamaha XTZ660 Tenere, 1993-as, jó öreg vas. A gumi, amit választottam az a Metzeler Tourance S index-szel. Mennyire volt jó döntés? Főleg aszfalton használom, néha-nêha egy kis terep becsúszik.

Köszi a válaszod előre is!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Az öreg vas nem minden esetben hátrány, szerintem ezt a mondást sok motoros ismeri. Úgy gondolom, megfelelően választottál abroncsot, a Metzeler Tourance tökéletesen alkalmas az ilyen felhasználásra.

Ne csak köpenyt, belső gumit is cserélj!

Alapvetően közúti közlekedésre tervezték, de robusztusabb felépítése miatt könnyebb terepen is el lehet boldogulni vele, amennyire a motor adottságai engedik ezt. Egy jó tanácsot fogadj meg tőlem: ha beszerezted az új abroncsokat,

feltétlenül új tömlővel rakd össze! Használódik, kopik, dörzsölődik a belső, ezáltal ez a gumi is kopást szenved, a szelepről nem is beszélve.

Így lenne érdemes abroncsot cserélni, mégpedig annak érdekében, hogy nyugodtan kezdhesd meg a 2018-as szezont az új szett gumival. Jó utat!