GumiGuru: Hiába ajánlják, attól még nem jó…

GumiGuru: Hiába ajánlják, attól még nem jó…

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! Abroncsvásárlás előtt állok, a motor Yamahaz FZ6, 2004-es. Viszonylag keveset megyek vele,kb. 3-4000 km egy évben, akkor is főleg 2-300 km-es túrák, nagyrészt utassal. Egy-egy pályanap be szokott csúszni. Olyan gumit szeretnék ami jól tapad, a tartóssága talán annyira nem is fontos, de azért ne egyszezonos legyen. Árban 60 000 Ft körül szánok rá. Legtöbb helyről ezt a márkát ajánlják: Bridgestone BT023, de szívesen olvasnám a véleményedet is.

Köszönöm a választ!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Írásodban némi ellentétet vélek felfedezni, az általad felállított igény és a “legtöbb hely” ajánlásában szereplő Bridgestone BT023 között, ez a két dolog egyszerűen nem fér össze. A BT023 egy régi vágású, igazi tartós túragumi, egyáltalán nem arra való, amire te szeretnéd használni. Szeretnéd, hogy jól tapadjon, 1-2 pályanap is megesik a szezonban, még ha nem is köridőket hajszolva, és a tartósság sem elsődleges szempont. Érzésem szerint neked nem ebben a kategóriában kell nézelődnöd, ez teljesen egyértelmű.

Ennyiért már sportgumit is kapsz…

Hatvanezerből már kapni olyan sportabroncsokat, amik sokkal jobban illenek ehhez a motorozási stílushoz és Te is elégedettebb leszel vele – a biztonság mellett ez az egyik legfontosabb szempont. Dunlop Qualifier II, Michelin Pilot Power, esetleg Power 2CT már pontosan ebbe a kategóriába esik, de ne feledkezzünk meg a Continental SportAttackról sem. Személy szerint ezeket az abroncsokat ajánlom neked, a BT023-at pedig messziről kerüld – nem neked való.