GasGas: a Contact előtt nincs akadály!

GasGas: a Contact előtt nincs akadály!

- Kategória: Hírek
1

Kipróbálnád, milyen a triálozás, de nem szeretnél lemondani az endurók sokoldalúságáról? Itt a megoldás, a két kategória minden erényét felvonultató Gas Gas Contact ES!

A világbajnokságokon megannyi trófeát bezsebelő Gas Gas mérnökei nem kis fába vágták a fejszéjüket, konokul elhatározták, hogy egy erdőjárásra, túrázásra alkalmas gépet faragnak filigrán, versenycélokra épült TXT Racing 250 triálmotorjukból.

gas gas
Triál vagy enduró? A spanyol szakemberek rendkívül ügyesen ötvözték a két kategóriát, így látott napvilágot a Contact ES

Kezdésként beépítettek egy ultrakönnyű Li-ion akkumulátort, hogy a pilóta bármikor egy gombnyomással életre kelthesse a 248 köbcentis, kétütemű, folyadékhűtésű egyhengerest. Aki próbált már negyvenfokos melegben, a világ végén beröffenteni egy lefulladt endurót, az bizonyára nagyra értékeli majd, hogy a Contactben – bármilyen hihetetlen – önindító is helyet kapott, ennek ellenére a gép tömege nem éri el a hetven kilót. Emellett felszereltek egy könnyen eltávolítható nyerget is, illetve 3,4 literre növelték az üzemanyagtartály térfogatát, hogy a vezetőnek ne kelljen minduntalan a tankolással bajlódnia.

Kategóriákon átívelő tehetség – ez a Gas Gas Contact ES

Természetesen nem hiányzik a fényszóró, az irányjelző és a kürt sem, azaz a Gas Gas újdonsága teljes értékű közúti motor, ugyanúgy használható aszfalton, mint terepen.

gas gas
A modell kapható nyomatékosabb, 272 köbcentis erőforrással is, de a nagyobb változat tömege sem éri el a hetven kilót

Lelkiismeretes munkájuk eredményeként megszületett az elképesztően könnyű, mindössze 69,5 kilóval mérlegelő Contact ES, mely vérbeli triálmotor maradt, ami előtt nincs akadály, ugyanakkor alkalmassá vált kisebb-nagyobb terepes túrákra is. A pillekönnyű króm-molibdén csővázra épült Contact úttartásáról 40 millis csúszószár-átmérőjű Olle teleszkóppár és rugóstag gondoskodik, rugóútja elöl 170, míg hátul 164 mm.

gas gas
Pörgős, kétütemű erőforrás és a mopedeket megszégyenítő tömeg? Az élmény egyszerűen garantált…

További részletek, műszaki adatok és árak a Gas Gas hazai forgalmazójának honlapján találhatóak.