„Ne az esés miatt viselj motorosruhát!”

„Ne az esés miatt viselj motorosruhát!”

- Kategória: Vélemény
21

„Döntésemnek komoly ára volt: nem gondoltam volna, hogy pár perccel később félholtan heverek majd az orvosi rendelő padlóján.” Tanulságos levél rendszeres olvasónk, Tamás tollából.

– Sziasztok Hegylakók! Gondoltam, megosztom veletek és a motoros közösséggel a mai esetemet, hogy minél többen okulhassanak belőle. Egy újabb erős érv, hogy miért ne motorozz kánikulában – vagy főleg akkor ne – laza utcai szerelésben – áll Tamás levelében.

Mint minden motorozás előtt, most is dilemma volt, hogy kell-e nekem a teljes motoros felszerelés? Hiszen rajtam van már az utcai ruha: rövidnadrág, sportcipő, ahogy nyáron szokott. Felvenni a csizmát és a hosszúnadrágot, térdvédőt stb. igencsak hosszadalmas, és most úgyis csak pár percre megyek ki, forgalom nélküli helyre, főleg földútra – nem lehet baj.

Ma valami újat tanultam…

Szóval úgy döntöttem hogy nem veszem fel a felszerelést. Döntésemnek komoly ára volt, ugyanis nem gondoltam volna, hogy nem sokkal később félholtan fogok heverni a körzeti orvosi rendelő padlóján. Összességében nem volt rossz terepezés, már hazafele tartottam,

amikor egy virágos réten erős csípést éreztem a felső combon. Egy méh vagy darázs bekerült a rövidnadrágomba, és megcsípett, elég rendesen.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen előfordul, hisz’ általában rövidnadrágban motorozva is lepattannak szegény bogarak a lábról, de hogy ilyen szerencsétlenség érjen, pont egy kis résen keresztül beszoruljon a ruhám alá? Sajnos nem gondoltam ilyesmire.

Szóval csak óvatosan, srácok, lányok – az ilyen rövid, földutas kalandokra is tessék beöltözni, hiszen motorosruhában én is elkerülhettem volna ezt a kellemetlen élményt (Kép: Izengo.com)

Hazaérve lassan éreztem, hogy bajok lesznek, tudniillik soha nem éreztem még ilyen fájdalmakat, légzési nehézség és szívfájdalom gyötört. Később már egész felsőtestem görcsben állt, sajogtak az ízületeim, a csípés helye pedig felduzzadt, terjedt, mindenem viszketett. Nagyon ritkán megyek orvoshoz, nem voltam vagy jó tíz éve, de most éreztem, hogy muszáj indulnom.

Életmentő injekciók

Jól tettem, hogy nem halogattam a dolgot: talán már nem élnék, ha akkor nem sietek ennyire. Mint megtudtam, simán meghalhattam volna az allergiás rohamban.  Szerencsére az orvosi rendelőbe érve azonnal megkaptam az ellenszert, még éppen időben. Itt már olyan ramaty állapotban voltam, hogy kétszer veszítettem el az eszméletemet. Ájulás közben hánytam magam, az orvosi rendelő padlóján fekve vártam a mentőt – már ahogy mesélték. Közben pedig adták az injekciókat folyamatosan, hogy mielőbb magamhoz térjek.

Az eszméletvesztések erős spirituális élményeket okoztak, mélyebben éltem meg, mint akármilyen álmot. Ilyet még sose nem tapasztaltam, talán nem is e világi volt? Feldolgozni azóta se tudom – nagyon különös…

Bevittek a sürgősségire, de akkor már javult az állapotom, és szerencsére gyorsan hazaengedtek. Sajnos nem tudtam, hogy allergiás vagyok a csípésre, és biztos vagyok benne, hogy sokan vannak még így ezzel. Szóval csak óvatosan, srácok, lányok – az ilyen rövid, földutas kalandokra is tessék beöltözni, hiszen motorosruhában én is elkerülhettem volna ezt a kellemetlen élményt.

Széles utat és balesetmentes szezont kívánok mindenkinek!

Tamás

Continental 2019